fbpx

Vanuit de Chinese Geneeskunde wordt het lichaam benaderd vanuit de meridianen leer. De meridianen zijn verbonden aan de seizoenen (elementen), emoties, en organen. Iedere meridiaan heeft een werking qua energie in het lichaam. De lever meridiaan is verbonden aan het hout element welke in het voorjaar centraal staat. De emotie die verbonden is aan de lever meridiaan is woede. In dit blog lees je meer over oefeningen die je kunt doen als de levermeridiaan uit balans is.

Waar loopt de levermeridiaan en welke oefeningen zijn goed als deze uit balans is?

De lever meridiaan loopt langs de zijkant van het lichaam. In de onderstaande afbeelding kun je zien dat deze zigzaggend langs de zijkant van het lichaam loopt. Oefeningen die je kunt doen zijn:

  • Detoxende houdingen. Vaak zijn dit twists (die de lever uitwringen)
  • Stretch oefeningen voor de zijkant van het lichaam zijn fijn om te doen.

In deze detox yin yoga les word je meegenomen in een reeks oefeningen die je helpen om te detoxen. Of volg deze galblaas en levermeridiaan breath & yin class.

It’s an energy that wants to move

Het houtelement is gekoppeld aan de galblaas en lever meridiaan. Deze meridianen zijn gekoppeld aan de emotie woede en frustratie. Het vraagt om verandering. Persoonlijke ontwikkeling. It’s an energy that wants to move. Wanneer je stil blijft zitten en gaat vluchten in ongezonde patronen zoals alcohol en ongezond voedsel, blijf je vastzitten in de emotie.

Wanneer je in beweging komt, zal je meer ruimte gaan ervaren in je lijf en mind. Dit kan je doen door te wandelen, yoga te beoefenen, zwemmen. De vorm van bewegen maakt niet zoveel uit. Wat wel fijn is dat yin yoga ondersteunend is met strekkingen op de meridiaan banen.

Yin & Fascia Therapie oefeningen voor als de levermeridiaan uit balans is

Tijdens de online Yin & Fascia Therapie cursus ontdek je in 6 weken en modules oefeningen die bijdragen aan ontspanning en doorstroming van de energie in de lever meridiaan. In deze cursus worden de verbanden gelegd tussen de ‘meridianen’ en de ‘fascia lijnen’. Yin Yoga houdingen worden gecombineerd met massage fascia ballen die nog dieper inwerken op het bindweefsel, de meridianen en de fascia. Zodat je emotionele en fysieke blokkades los kunt laten.

Dit vind je wellicht ook interessant:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...