fbpx

SUP is een populaire watersport die inmiddels door vele mensen worden gedaan. Op de SUP mooie wateren verkennen, omgeven door prachtige natuur. Het brengt je terug naar jezelf en je geeft je lichaam tegelijkertijd ook een fysieke boost. Mentaal brengt het je rust en ruimte. In dit blog lees je waar en welk SUP board je kan kopen!

Wat is SUPPEN?

SUP staat ook wel voor Stand Up Paddle Boarding. Je staat op een SUP. Of ook wel paddle board. Of is het een surfplank? You name it! Er zijn veel verschillende SUP boards. Zo heb je hard boards en opblaasbare boards. Er zijn SUPS voor beginners en gevorderden. Maar er wordt ook Yoga beoefent op een SUP en welk board is daar dan weer geschikt voor?

Wanneer je traditioneel gezien gaat SUPPEN sta je op een SUP. Je paddelt jezelf met een paddle vooruit. Waar het voor de een heel makkelijk gaat, heeft de ander wat meer uitdaging in het houden van balans. In de zomer maakt dit niets uit. Val je in het water, heb je een heerlijke verkoelende plons.

Een SUP board kopen kan gemakkelijk online!

Je kunt SUP boards kopen online bij bol.com, decathlon en Lidl. Hieronder zie je welke supboards je kunt kopen voor welke initiatieven.

Recreatief SUPPEN

Recreatief SUPPEN houdt in dat je de wateren rustig aan gaat verkennen. Staand op de SUP. Of wellicht zittend. Wat voor jou passend is. Er zijn zelfs vissers die SUPS gebruiken om te verkennen waar de vissen liggen te zonnen. Maar ieder ander persoon kan een heerlijk ontspannen tourtje maken op de SUP.

SUP Yoga

Yoga op een SUP board vraagt om een breder platform. Je gaat immers bewegingen doen op het board waarbij je bredere houdingen aanneemt. Je kunt het natuurlijk ook op een kleiner of smaller board doen, afhankelijk van je lengte. Maar er zijn specifiek SUP Yoga boards ontwikkeld. Deze worden vaak ook gebruikt voor SUP Yoga lessen. SUP en Yoga op het water heeft iets bijzonders. De elementen waar in de yoga vaak verwezen, komt terug in de SUP & Yoga sessie. Een heerlijk ontspannen manier van bewegen.

SUP board voor de gevorderde supper kopen

Wanneer je als gevorderde supper op zoek bent naar een board waarmee je snelheid kunt maken, dan heb je een ander board nodig. Smaller, langer en de kwaliteit is vaak ook iets beter. Omdat je het board immers vaker gebruikt. Er worden zelfs wedstrijden mee gesupt! Onderstaande SUPS zijn wellicht geschikt voor jou als gevorderde supper!

In onze webshop vind je nog meer SUP boards die je kunt kopen. Ook lees je hoe je kunt beginnen met SUPPEN in dit blog. Tijdens de Privé back to nature retreats en het Back to your Inner Nature Retreat in Zuid Frankrijk is er ook de optie om in je vrije tijd op de rivier de lot te suppen. Een bijzondere ervaring temidden van de ruige natuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds