Vedische astrologie is een oude vorm van astrologie die afkomstig is uit India. Het wordt ook wel Jyotish genoemd en is gebaseerd op de positie van de planeten en sterren op het moment van iemands geboorte. Volgens deze leer hebben deze hemellichamen invloed op iemands persoonlijkheid, leven en toekomst. In dit artikel willen we graag bespreken hoe Vedische astrologie kan fungeren als leidraad in je leven, vooral in tijden van transitie.

De transitie van westerse astrologie naar vedische astrologie

In de afgelopen 5 jaar heb ik veel geschreven over de westerse astrologie. Mijn maanblogs waren hier vooral op gericht. Op dit moment maak ik de transitie van westerse astrologie naar vedische astrologie. Ik schreef me in voor een training over vedische astrologie en ayurveda. Twee elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met yoga. En ik volgde een consult bij een Vedisch astroloog om te horen hoe het zit met mijn eigen geboorte chart.

Het verschil tussen westerse en Vedische astrologie

Berekening van de horoscoop is anders

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen westerse en Vedische astrologie. Het eerste verschil is in de berekening van de horoscoop. In de westerse astrologie wordt de tropische dierenriem gebruikt. Wat betekent dat de posities van de planeten worden berekend ten opzichte van de lente-equinox. In de Vedische astrologie wordt de siderische dierenriem gebruikt. Wat betekent dat de posities van de planeten worden berekend ten opzichte van de vaste sterren.

Verschil in de dierenriem

Een ander verschil is de benadering van de dierenriemtekens. In de westerse astrologie worden de dierenriemtekens beschouwd als een persoonlijkheidstype. Terwijl in de Vedische astrologie de dierenriemtekens worden beschouwd als een energie die de planeten uitstralen. In de Vedische astrologie worden de planeten beschouwd als de belangrijkste invloeden op iemands leven. Terwijl in de westerse astrologie de zon, maan en ascendant als de belangrijkste invloeden worden beschouwd.

Voorspellen van de toekomst

Een ander verschil is de benadering van het voorspellen van de toekomst. In de westerse astrologie wordt de toekomst voorspeld op basis van de horoscoop van een persoon. Terwijl in de Vedische astrologie de toekomst wordt voorspeld op basis van de huidige positie van de planeten en de cycli van het leven.

Verschillen in remedies

Tot slot is er een verschil in de benadering van de remedie. In de westerse astrologie worden remedies vaak gezocht in de vorm van psychologische begeleiding of therapie. Terwijl in de Vedische astrologie remedies vaak bestaan uit het dragen van bepaalde edelstenen, het uitvoeren van bepaalde rituelen of het reciteren van bepaalde mantra’s.

Kortom, westerse astrologie en Vedische astrologie verschillen in hun benadering van de horoscoopberekening. De benadering van de dierenriemtekens. De benadering van het voorspellen van de toekomst en de benadering van de remedie.

Vedische astrologie inzetten tijdens transities in je leven

Transitie is iets wat we allemaal in ons leven ervaren. Het kan gaan om grote veranderingen, zoals:

  • Het verliezen van een baan
  • Het starten van een nieuw bedrijf
  • het beëindigen van een relatie
  • Verhuizen naar een nieuwe stad

Maar het kan ook gaan om kleinere veranderingen, zoals:

  • Het starten van een nieuwe hobby
  • Het ontmoeten van nieuwe mensen. Wat deze veranderingen ook zijn, ze kunnen ons leven beïnvloeden en ons in een nieuwe richting sturen.

In tijden van transitie kan het nuttig zijn om de hulp van een Vedische astroloog in te schakelen. Deze astrologen hebben diepgaande kennis van de planeten en sterren. Een vedisch astroloog kan helpen bij het begrijpen van de invloed die ze hebben op je leven. Een vedisch astroloog kan helpen bij het identificeren van je sterke en zwakke punten en hoe je deze kunt gebruiken om je door de transitie te bewegen. Ik bied vanaf nu ook Vedische Astrologie Consulten aan. Online via zoom. En je ontvangt een pdf van jouw geboortekaart.

Inzicht in je levenscyclus volgens de planeten

Ik kan je helpen bij het begrijpen van de cycli van je leven. Volgens de Vedische astrologie zijn er verschillende cycli die ons leven beïnvloeden, zoals de cyclus van Saturnus, die ongeveer 29 jaar duurt. Tijdens deze cyclus kunnen we te maken krijgen met uitdagingen en obstakels, maar ook met kansen en groei. Ik kan je helpen bij het begrijpen van deze cycli en hoe je ze kunt gebruiken om je leven te verbeteren.

Een ander belangrijk aspect is het begrijpen van je levensdoelen. Volgens deze leer heeft elk individu een uniek levensdoel en is het onze taak om dit doel te vinden en te vervullen. Ik kan je helpen bij het begrijpen van je levensdoel en hoe we je kunt bereiken. Dit kan je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en bij het vinden van richting in ons leven.

Hulpmiddel voor zelfontdekking en persoonlijke groei

Het is belangrijk om op te merken dat Vedische astrologie niet bedoeld is om de toekomst te voorspellen. Vedische astrologie is eerder bedoeld als een hulpmiddel voor zelfontdekking en persoonlijke groei. Het kan ons helpen bij het begrijpen van onszelf en ons leven. Het kan ons helpen bij het nemen van beslissingen die in lijn zijn met ons unieke pad.

In tijden van transitie kan Vedische astrologie ons helpen bij het vinden van richting in ons leven. Het kan ons helpen bij het begrijpen van onze sterke en zwakke punten. Onze cycli van het leven en ons levensdoel. Door de hulp van een astroloog in te roepen, kunnen we ons leven beter begrijpen. En ons pad naar persoonlijke groei en vervulling vinden.

Vedisch astrologie consult boeken

Voel je dat je interesse is gewekt in de Vedische astrologie? Boek dan gerust een Vedisch astrologie consult bij mij. Je leest hier op deze pagina hoe je dit kunt doen en welke informatie ik van je nodig heb.