fbpx

Mijn allereerste SUP les was een SUP & Yoga les. Ik wist toen meteen dat ik hier meer van wilde. Contact met het water. In verbinding met de natuurlijke elementen. En een hele fijne manier om aan lichaamskracht te werken. Zelf ben ik toen een aantal keer en SUP gaan huren. Wat je vaak wel in de grote steden kan doen. Maar echt SUPPEN en SUP & YOGA leerde ik in Malta tijdens mijn Teacher Training bij Rosita Jan. Op zee met hoge golven en veel kwallen om me heen. Die je echt niet wilde aanraken… 🙂 Het advies was ook…. stay on the. board. Don’t fall in the water. Terwijl je in een down ward facing dog een hoge golf aan ziet komen.

In het water vallen is me ook nog nooit gebeurd. Balans houdt je door de juiste houding, adem, kracht vanuit je spieren en

Moet ik dan naar Malta om het te leren?

Nee zeker niet. Maar wil je lesgeven in SUP & Yoga, dan raad ik je wel aan dit niet zonder opleiding te doen. Yoga op het water is gewoon anders dan op het land. En er zijn veel randzaken m.b.t. houdingen en posities die anders uitgevoerd worden, veiligheid (lichamelijk), maar ook met betrekking tot de locatie waar je de lessen wilt geven, de windrichtingen en regels die je moet weten. Zeker als je mensen mee gaat nemen het water op. Er is ook maar een maximaal aantal deelnemers toegestaan per teacher. Dit aantal staat op 4. Wil je met meer mensen het water op (lees als in new beginnners), dan heb je een assistant teacher nodig.

Recreatief SUPPEN

SUPPEN is natuurlijk een ware hype geworden de afgelopen jaren. Zeker nu we meer afhankelijk zijn van buitensport. Recreatief SUPPEN kan iedereen leren. Een aantal keer een lesje volgen, of het gewoon zelf gaan proberen kan natuurlijk ook. Op een meer of kanaal is dit makkelijk te doen. Op zee is toch een ander verhaal. Wanneer je kiest voor Fitness of Yoga op de SUP raad ik dit alleen aan bij vlak water op zee en niet teveel wind. Je waait anders zo snel weg. Je hebt hier ook een anker voor nodig. Deze blijft in zee vaak lastig liggen. In de tropischere landen heb je vaak boeien in de zee waar je jezelf aan vast kunt binden. Hier in Nederland is dit niet aan de orde. Kies daarom altijd een veilige locatie om te SUPPEN.

Vooraf de windrichting bekijken is ook handig. Ik ben zelf wel eens in de polder beland. Het waaide zo hard, dat terug paddelen niet mogelijk was. Via de kant heb ik me teruggetrokken, maar dit duurde wel even 🙂

Welke SUP moet ik kopen?

Er zijn zo ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Ik ben destijds begonnen met een SUP van de Lidl. Qua kwaliteit wil ik je deze niet aanraden. Maar voor recreatief SUPPEN is dit wel te doen. Zeker als je het met kleine kinderen wilt doen, dan wil je wellicht niet te duur materiaal aanschaffen.

Voor de SUP Yoga heb ik een speciale SUP Yoga board. Een Aqua Marina Dhyana

De Aqua Marina Fusion Boards voldoen ook al aan de eisen voor SUP & Yoga.

Belangrijk is dat je de ruimte hebt om te bewegen. Alleen staand SUPPEN of Yoga en Fitness op een board doen is toch anders. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt eens rondkijken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

De boards van Mistral zijn ook kwalitatief goede boards. Zeker voor touren, maar ook voor recreatief en SUP Yoga goed aan te raden.

SUP Goodies

Verder heb ik ook een aantal goodies aangeschaft die bij het SUPPEN nodig zijn. Check trouwens altijd even als je een SUP koopt of er een Paddle bij zit. Sommige partijen verkopen de paddles alleen los. Dan moet je deze er los bij aankopen.

Waterdichte bag

Een waterdichte bag is altijd handig. Dan kan je eventueel je droge kleding, telefoon en wat eten en drinken meenemen. Verder bewaar ik hier mijn auto sleutels in. Als ik deelnemers meeneem dan laat ik hen de sleutels in mijn auto leggen.

Wetsuit

Een wetsuit is altijd fijn in de koude wintermaanden of het voorjaar. Het water is dan echt nog koud. Dus wil je geen shock krijgen, draag dan een wetsuit. Ik heb zelf een wetsuit van Jobe. Maar je hebt natuurlijke nog verschillende andere merken waar je een wetsuit bij kunt kopen.

Waterschoenen

In de wintermaanden en op de rivier is het fijn om waterschoenen te dragen. Tegen de kou of scherpe stenen.

Welke SUP & Yoga lessen je bij mij kunt volgen

Je kunt bij mij SUP & Yoga privé volgen, met twee personen of een volledige middag met les en instructie voor SUP & Yoga Teachers. De lessen vinden plaats op het Geestmerambacht.

Verder geef ik ook instructie voor alleen SUPPEN. Neem contact op voor de mogelijkheden via info@mindeventsfactory.com

Zomers geef ik ook Sunrise Sup & Yoga lessen. Dan gaan we om 6 uur het water op om het ontwaken van de natuur en de zonsopgang mee te maken. Echt een verademing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds