fbpx

Een mudra is yoga voor de handen. De Abhaya Hridaya Mudra staat symbool voor het volgen van je hart. Wanneer je deze mudra in je meditatie beoefent, zul je merken dat je kracht en moed vind om je open te stellen voor je hartverlangens. In het Sanskriet betekend het “onverschrokken hartzegel”.

Deze mudra kan je in moeilijke tijden beoefenen om je te verbinden met de waarheid van je hart. Abhaya Hridaya Mudra helpt om angst los te laten en moed aan te wakkeren. Het herinnert je aan je innerlijke kracht. Het is een krachtig gebaar, dat de kracht van je ware aard naar voren haalt.

Zo beoefen je de Abhaya Hridaya Mudra

 1. Kruis de rechterpols voor de linker in je hartcentrum
 2. Breng de rug van de handen bij elkaar
 3. Interlock tegenover pink, middelvinger en wijsvinger (ringvinger overslaan)
 4. Breng het topje van de ringvinger en duim bij elke hand samen
 5. Sluit je ogen en adem rustig door richting je hart
 6. Voel hoe je verbinding maakt met je hart en stel je open voor jouw hart verlangens
 7. Laat de energie door je heen stromen zonder iets te moeten bedenken. Je hart spreekt vanzelf.

Voordelen van deze Mudra

 • Roept moed op
 • Verbindt je met de waarheid van je hart
 • Kalmeert verspreide energie
 • Biedt geruststelling
 • Revitaliseert uw vitale levenskracht

Deze mudra is activerend voor het hartchakra; het heft blokkades op om een evenwichtige stroom van energie door de hartruimte te cultiveren. Dit kan helpen om sterke emoties te kalmeren en een gevoel van duidelijkheid te geven op basis waarvan duidelijke beslissingen kunnen worden genomen. Het beoefenen van Abhaya Hridaya Mudra verhoogt de verbinding met het hartchakra en met het gevoel van liefde en mededogen, niet alleen voor anderen maar ook jezelf.

Dit gebaar kan tijdens meditatie worden vastgehouden en verbindt de basis van de rechterduim met het borstbeen. Abhaya Hridaya Mudra kan ook worden beoefend in elke yoga-asana waarbij de handen dicht bij elkaar zijn.

Wil je meer leren over yoga en de voordelen? Op het online learning platform vind je diverse lessen en cursussen. In de 7-weekse Chakra Balance Journey neemt Joyce je ook mee in een les waarin je je kunt verbinden met je hart.

In de 21 Day Inner Work Challenge leer je meer over mudra’s die je kunt inzetten om meer vanuit je hart te leven. Deze challenge staat in het teken van toewijding aan je eigen practice, inner work en selfcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds