fbpx
Blog Mind

Galblaas meridiaan uit balans? Zonder boosheid geen verandering!

Veel mensen zeggen. Oh wordt niet zo boos. Of voel je niet zo verdrietig. Dat is zonde van je tijd. Maar is dat echt zo? Het onderdrukken van emoties of het wegwuiven van emoties kan leiden tot vervelende klachten. Mentaal en fysiek. Wanneer we het vanuit de Chinese geneeskunde bekijken, zijn emoties gekoppeld aan organen, fysieke en mentale klachten of juist positieve energie. In dit artikel lees je over galblaas meridiaan klachten en wat je kunt doen om dit te herstellen.

Hout element en galblaas meridiaan emoties

Wanneer we boosheid vanuit de Chinese geneeskunde gaan bekijken, koppelen we deze emotie aan het hout element en de galblaasmeridiaan. Wanneer iemand veel hout in zich heeft, dan zit er een enorme kracht aan beweging achter. Constant doorgaan bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat er geen beweging in zit en emoties zich gaan ophopen. Dit kan gaan leiden tot frustratie, boosheid en woede. We hebben deze emoties nodig om in beweging te komen. Verandering te manifesteren.

Galblaas meridiaan uit balans

Wanneer de galblaasmeridiaan uit balans is kan je frustratie, boosheid of woede ervaren. Dit is een emotie wanneer iemand zich geïrriteerd gekwetst voelt. Of wellicht tegengewerkt en teleurgesteld. Het gevoel ontstaat waarin iets gebeurd wat men niet verwacht of als het niet gaat zoals men wil.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Je kunt van omgeving veranderen. Ervoor weglopen. Ruimte nemen. Maar je kunt het ook aankijken. Wat vertelt dit mij? Wat mag er veranderen in mijn leven?

De mate die je voelt uit zich in frustratie, boosheid en woede. Woede is het hoogst haalbare.

Blijf niet te lang met je frustratie, boosheid of woede rondlopen. Praat erover. Kom in beweging. Als dit betekent dat je mensen los mag laten, laat ze dan los. In liefde. Dit helpt je verzachten van binnen. Het helpt namelijk niet om in dezelfde omgeving rond te blijven lopen als frustratie, boosheid en woede je steeds weer triggeren.

Volg hier de online Galblaas Meridiaan Breath & Yin class.

Persoonlijke ontwikkeling en verandering

De keerzijde van frustratie, boosheid en woede is persoonlijke ontwikkeling en verandering. We hebben boosheid nodig om aanpassingen te kunnen maken. Vaak wordt het weggewuifd of doorgeslikt. Maar neem ook echt de ruimte om het te doorvoelen. Juist door het te doorvoelen geef je het de ruimte dat het er mag zijn. Jouw gevoel mag er zijn. Alleen als je dit gevoel kunt omarmen, begrijpen en ervaren wat het jou wilt vertellen, kan je het ook loslaten.

Wanneer je hierin groeit en het loslaat, kan het weer gaan stromen. Het gaat in de positieve zin over groei, expansion en creativiteit.

Tips voor het uiten en loslaten van je frustratie, boosheid en woede om je galblaas meridiaan klachten op te lossen

Je kunt je emoties als frustraties, boosheid en woede op verschillende manieren uiten en loslaten zodat je galblaasmeridiaan klachten verminderen:

  1. Ga het gesprek aan. Waarom ben je boos? Welk gevoel of gedachte geeft het je? Door het te benoemen kan een ander jou ook begrijpen. Weet wel. Soms begrijpt een ander je nog steeds niet. Dat is ook goed.
  2. Verander van omgeving. Laat los waar je getriggerd wordt door deze emotie. Waarschijnlijk past de omgeving je niet meer. Dit kan zijn in je baan, je vrienden, je relatie. Wees eerlijk naar jezelf. Houdt niet vast aan een omgeving uit ‘gemak’ of ‘medelijden’.
  3. Neem rust. Neem de tijd om het te doorvoelen.
  4. Mediteer, doe een detox yin yoga les of een ademwerk practice.
  5. Neem afstand
  6. Kom in beweging. Ga wandelen, hardlopen of bijvoorbeeld boksen. Door in beweging te komen kan je je emoties ook goed loslaten.
  7. Volg een cursus waarin je jezelf kunt ontwikkelen en boosheid en frustratie los kunt laten. In de online yin & fascia therapy cursus leer je meer over de werking van de meridianen, emoties en de invloed daarvan op het fysieke gestel. Je kunt namelijk veel spanning in het bekken ervaren wanneer je frustratie en boosheid ervaart.

Galblaasmeridiaan klachten

Het vasthouden van emoties kan zorgen voor vervelende klachten. Vanuit de Chinese geneeskunde kijken we naar de orgaanklok. Frustratie en boosheid is verbonden aan het houtelement. Dit wil zeggen dat het gekoppeld is aan de lever en galblaas meridianen.

It’s an energy that wants to move… no matter what.

Het houtelement is verbonden aan de lever en de galblaas meridianen. De lever is verbonden met de galblaas en zorgt voor bloeddoorstroming en levensenergie. De galblaas is verantwoordelijk voor de afvoer van vetten en verspreiding van de voedingsstoffen door het lichaam. Samen zorgen deze twee organen voor een balans.

De levermeridiaan begint aan de buitenkant van je grote teen en loopt van daar via het been omhoog naar het dijbeen (de binnenkant van je been). Vanaf je dijbeen trekt de meridiaan omhoog naar je buik en eindigt in het midden van je ribben.

De galblaas meridiaan begint in het hoekje van je oog en loopt via je kaak via de zijkant van je lijf naar beneden naar je vierde teen en eindigt daar aan de buitenkant.

Wanneer deze twee meridianen uit balans zijn, ervaar je emoties als woede, agressie, ongeduld, prikkelbaarheid en ga je maar door. Vanuit de lever voel je ongemakken en spanningen vanuit de pezen en gewrichten. Psychisch kun je PMS, Hormonale schommelingen, emoties en depressies ervaren. Je kunt galblaas meridiaan klachten ervaren als galstenen, stijfheid aan de buitenkant van je lijf.

Retreat

Wees welkom voor een Privé Back to Nature Retreat naar Zuid-Frankrijk op een datum naar keuze. Vanaf Rotterdam vlieg je in 1,5 uur naar Bergerac. Of kom naar het Detox & Feminine Awakening Retreat van 10 tot 12 April in Cazals in Zuid-Frankrijk.

1 Comment

  1. […] houtelement is gekoppeld aan de galblaas en lever meridiaan. Deze meridianen zijn gekoppeld aan de emotie woede en frustratie. Het vraagt om […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds