fbpx

Tijdens je zwangerschap komt het vaker voor dat je kramp kunt krijgen. Met name midden in de nacht kan kramp ineens op komen zetten. Erg vervelend. Maar er is gelukkig ook veel aan te doen. Bij kramp in je kuit wanneer je zwanger bent kan je magnesium olie gebruiken! In dit blog lees je tips die helpen om kramp voor te zijn en hoe je het kunt verminderen.

Wat kun je doen tegen kramp in je kuit?

Als kramp in je kuit tijdens de zwangerschap ineens op komt zetten in de nacht kun je het beste je tenen naar je toe strekken en de rek er even in houden tot de kramp af is genomen. Als je dit ervaart kan het zijn dat je benen oververmoeid zijn of dat je beginnende spataderen krijgt. Neem daarom voldoende rust. Maar er zijn nog meer tips die je gaan helpen om minder last te ervaren van vermoeide benen en kramp. Bijvoorbeeld magnesium olie kan helpen als je zwanger bent.

Kramp in je kuit verminderen met magnesium olie als je zwanger bent

Allereerst kan het ook een teken zijn van magnesium tekort. Je kunt je magnesium tekort aanvullen met supplementen. De producten van Vitakruid zijn geschikt om tijdens de zwangerschap in te nemen. In het Mama Pakket van Vitakruid zitten voor dag en nacht ook supplementen die magnesium bevatten. Deze kunnen je de juiste ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap. Het schijnt dat magnesium olie sneller wordt opgenomen en dat is natuurlijk fijn als je zwanger bent met krampscheuten.

Voedingstips om kramp in je kuit tijdens de zwangerschap te verminderen

Verder zijn er natuurlijk ook diverse producten die niet mogen ontbreken in je voeding. Zoals:

  • Groene bladgroenten
  • Alle soorten noten
  • Rauwe cacao
  • Avocado’s
  • Bananen
  • Broccoli
  • Peulvruchten

Maak bijvoorbeeld in de ochtend een lekkere bananen smoothie. Hier kan je ook noten en rauwe cacao doorheen doen. Maar zorg ook voor een rijk gevuld menu met bladgroenten, broccoli en peulvruchten.

Voetenbadje of magnesium wanneer je kramp in kuit tijdens zwanger zijn ervaart

Magnesium wordt goed opgenomen via de voeten. Je kunt daarom voor het slapen gaan ook lekker een voetenbadje maken met magnesium vlokken of magnesiumolie tijdens de zwangerschap onder je voeten smeren. Wanneer je kramp in je kuiten hebt, kun je de magnesiumolie ook direct op de spieren in de kuiten smeren. Er is ook een heerlijke magnesium body cream waar je jezelf dagelijks mee kunt insmeren als je niet zo fan bent van olie.

Koud / lauw water voor het stimuleren van de doorbloeding

Het is wetenschappelijk bewezen dat koude training de doorbloeding verbeterd. Tijdens de zwangerschap raden we het niet aan om in een ijsbad te stappen. Maar je kunt in de zomer natuurlijk wel heerlijk zwemmen in natuurwater of een lauwe douche nemen. Dit helpt ook om gezwollen voeten tegen te gaan. Ook is het heerlijk om je tijdens de zwangerschap te verbinden met de natuurlijke elementen. En duik in natuurwater kunnen we dus zeker aanraden.

Yoga tegen kramp tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Doordat je wat vermoeider bent, beweeg je wellicht ook minder. Maar het is juist heel goed om te blijven bewegen. Stretchen kan juist heel fijn zijn om kramp tegen te gaan en flexibel te blijven. Ook als je spieren vermoeider zijn, helpt dit om weer meer ruimte en ontspanning te ervaren in je lichaam.

In de 7-weekse chakra balance journey neemt Joyce je mee in een reeks flow lessen door de chakra’s. Dit zijn lessen die je tijdens de zwangerschap gemakkelijk kunt volgen. In de online zwangerschapscursus vind je ook oefeningen die fijn zijn tegen kramp. Ook ontvang je voedingstips die je tijdens de zwangerschap ook kunnen ondersteunen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...