fbpx

Wist je dat een ochtend ritueel je helpt om meer structuur in je dag te houden? Wanneer je bewust de tijd neemt om je dag te starten met een ochtend ritueel in rust, start je je dag met een heldere mind, ontspanning en focus. In dit blog lees je 5 tips die je kunt toepassen in jouw ochtendritueel om je ochtend in meer rust te starten.


1. Pak niet direct je telefoon.

Neem even de tijd om je ademhaling te observeren en te mediteren. We zijn geneigd om vaak direct in de doe-modus te schieten. Maar dit is het meest onproductieve en stressvolle wat je jezelf kunt aandoen. Door juist even te voelen hoe je lichaam aanvoelt en op te merken hoe je ademhaling stroomt, start je je dag veel rustiger. 

2. Zet eerder je wekker voor een moment voor jezelf.

Zeker als moeder is het vaak lastig om tijd voor jezelf te vinden. Door eerder je wekker te zetten kan je deze tijd gebruiken om zelf in volledige ontspanning je dag te starten. Met een meditatie bijvoorbeeld of een rondje wandelen. Of een koffie momentje voor jezelf. Doe wat voor jou goed voelt in deze tijd die je voor jezelf neemt.

3. Zet intenties voor de dag

Dit helpt om scherp te blijven gedurende de dag. Je kunt dit doen door te journalen. Als je wakker wordt neem je eerst de ruimte om te schrijven. Over hoe jij je wilt voelen. Zonder al te veel na te denken schrijf je vanuit je hart alles op wat in je op komt. Zo start je je dag met een helder en leeg hoofd.

4. Doe een meditatie in de ochtend

Het 6-weekse Online Breathe Better Programma kan je lekker in je eigen tijd volgen en super goed inzetten als ochtend ritueel.

De video’s, meditaties en schrijfopdrachten uit dit programma zijn unlimited beschikbaar. Zo kan je je ochtend gemakkelijk blijven starten met een video of meditatie uit het programma.

5. Volg een yogales

Start je ochtendritueel met beweging en/of stretchen. Zo kom je bewust in verbinding met je lichaam en voel je je door de dag heen gegronder en energieker. Door te verbinden met je lichaam ben je meer aanwezig in het moment. De 7-weekse chakra balance journey is bijvoorbeeld een mooi programma welke je kunt volgen met flow classes die je ook op elk moment weer kunt herhalen.

Namasté,
Joyce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds