Op 21 december is het de kortste dag van het jaar. Ook wel de winterzonnewende genoemd. Vanaf deze dag wordt het langzaam weer lichter en de dagen langer. Tijdens de winterzonnewende staat de zon op de meest noordelijke of zuidelijke positie van de aarde. De winterzonnewende is een dag waarop diverse rituelen gehouden worden om het licht in de duisternis te verwelkomen. In dit blog lees je meer over deze dag en wat je kunt doen tijdens deze dag.

Naar binnen keren tijdens de winterzonnewende

Tijdens de winterzonnewende wordt je uitgenodigd om naar binnen te keren. In voelen te gaan en te zijn in het moment. De donkere duistere periode is voorbij en je kunt weer het licht tegemoet gaan. Maar ook al worden de dagen langer. De winter nodigt uit om in stilte te zijn met jezelf.

Yin Yoga is een mooie manier om naar binnen te keren. Door middel van diepe stretches en de ademhaling ga je je lichaam doorvoelen en ontspannen. Hierdoor kan je op diep niveau naar binnen keren. De online yin & fascia therapy cursus is een mooie training om naar binnen te keren en op diep niveau te voelen.

Persoonlijke groei en intenties zetten tijdens de winterzonnewende

Donkere stille periodes zijn perfect voor persoonlijke groei en het zetten van intenties. Op 23 december staat de maan ook in haar nieuwe maanfase in steenbok. De periode waarin je nieuwe intenties kunt gaan zetten en in stilte ruimte kunt gaan geven aan de zaadjes die je wilt gaan planten. Tijdens deze periode kun je mooi starten met de oefeningen uit het Moon Phase Yin Yoga E-book. Hierin vindt je oefeningen voor iedere maanfase en kan je elke cyclus weer herhalen.

Loslaten en openstellen voor nieuw

Doordat het einde van het jaar nadert en de dagen ook weer langer gaan worden, kan je tijdens de winterzonnewende loslaten wat jij niet meer bij je wilt dragen in 2023. Neem de tijd om te reflecteren op wat je los wilt laten. Dit kan je doen middels meditatie, ademwerk en yoga. Maar ook door te schrijven vanuit je hart. In een journal of op een papier welke je kunt verbranden tijdens de winterzonnewende. Sommigen houden een groot feest met groot vuur. Hier zou je het papier dan in kunnen verbranden. Je kunt natuurlijk ook zelf een vuurtje maken in je tuin. Maak het gezellig met de mensen die je liefhebt.

Je kunt ook mijn 21-day inner work challenge doen om naar binnen te keren.