fbpx

Na een vrij lange periode waarin mijn kinderwens onvervuld bleef en de lockdowns die voor eentonige dagen zorgde, kwam ik in aanraking met Choco Bliss. Het maakte me nieuwsgierig omdat ik voelde dat ik ergens nog dieper wilde gronden en antwoorden in mezelf kon vinden over mijn onvervulde wens. In dit artikel deel ik mijn verhaal en choco bliss ervaringen. Waarin ik tijdens mijn Choco Bliss reis dieper kon gronden, antwoorden vond over mijn onvervulde kinderwens en hoe dit ruimte gaf voor diepe gronding en een reis naar een vervulde kinderwens.

Choco Bliss ervaringen: Wat is het en waarom trok het mijn aandacht?

Choco Bliss is een chocolaatje met de werkzame stof psilocybine, raw cacao, verschillende kruiden die je hart helpt te openen en een werkzame stof die ook in Ayahuasca zit. Het is het medicijn van het hart. Een medicijn welke mij als cacao facilitator aansprak. Meer dan Ayahuasca zelf. Ik hou er niet van om over te moeten geven. Choco Bliss klonk dus als muziek in mijn oren om te proberen. Ook al vond ik de uiteindelijke werking (trip) nog wel heel spannend.

De reis naar binnen om te gronden

Ik merkte aan mezelf dat ik me al een tijdje onrustig voelde. Dit had verschillende oorzaken. De lockdowns zorgde ervoor dat ik me niet in verbinding voelde. Maar ook mijn onvervulde kinderwens begreep ik nog niet helemaal. Ik voelde ergens dat als ik deze reis zou maken, ik meer inzicht in patronen bij mezelf zou krijgen. En dat klopte. De reis zelf heb ik onder begeleiding van Maria Johanna online via zoom gedaan. Zelf was ik in mijn studio en samen met een ervaren ‘tripper’. Dit voelde voor mij fijn.

Er waren nog lockdowns. Dus live ceremonies waren er niet. Het voelde voor mij veilig om het in ‘mijn’ veilige ruimte te doen. Omdat ik zelf al ervaring heb met innerlijke reizen. Heb je dit nog nooit eerder gedaan, zorg dan zeker voor goede begeleiding.

De reis naar binnen om te gronden met Choco Bliss was heel fijn. Dit startte met een kaartje waarin helder werd dat ik eerst een fundament mocht creëren. Nadat we het eerste chocolaatje hadden genomen ben ik op een yogamat met een dekentje en een kussentje gaan liggen en werden we met een meditatie en muziek de reis in begeleid. Vrij snel zakte ik al af in de trip en nooit eerder voelde ik me zo gegrond als toen.

Choco Bliss Ervaringen: Visualisaties, hart openen en gronden

Mijn Choco Bliss Ervaringen waren intens. Er waren intense visualisaties van spirituele goden als Shiva, Ganesha en Tara. Deze goden hebben ieder voor zich een betekenis in mijn ervaring als yoga teacher. Ze leerde mij door de jaren heen al hoe we dichter bij onze eigen natuur mogen blijven. Antwoorden zijn vaak van binnen te vinden. Ook voelde ik een heldere verbinding met mijn moeder waarin ik wat mocht helen. Zij was op de hoogte dat ik deze reis aan het maken was. In de visualisatie zag ik haar ogen overal. Toen ik dat liet weten zij ze me ‘tuurlijk lieverd, ik ben er altijd’. Het voelde alsof een stuk oud zeer daar losgelaten werd.

Mijn hart kreeg steeds meer ruimte. Tijdens de intense reis voelde ik ook veel behoefte om hart openende yogaoefeningen te doen. Dit bracht me nog dieper naar binnen. De muziek die ons begeleidde, liet me uiteindelijk ook weer diep gronden.

In diepe gronding kreeg ik antwoorden door van binnen uit. Sommige zeggen dat het medicijn van mama Aya tegen je spreekt. Voor mij voelde het als antwoorden vanuit mijzelf. Ik moest eerst nog dieper gronden voordat er ruimte ontstond voor een kinderwens. Een fundament bouwen. En loslaten.

Loslaten van het altijd, maar dragen van anderen.

Loslaten na mijn Choco Bliss Ervaringen

Zo liet ik diverse oude vriendschappen los die niet als vervullend aanvoelde maar eerder als zwaar. Waarin ik me niet gezien voelde als ‘vriendin’. En waar het donker en licht niet altijd naast elkaar kon bestaan. Dat voelde lastig. Want ik wist ook dat anderen daar andere ideeën over konden hebben. Het heeft lang als een pijn gevoeld om los te laten wat ooit ook leuk was. Maar het bracht me ook verdieping. In mezelf. Andere nieuwe relaties en vriendschappen ontstonden. En ik voelde me echt gezien en gehoord.

Ook liet ik oude manieren van werken los. Ik wilde geen docenten meer inhuren. Ik wilde alleen nog maar verhuren. Zodat er geen last meer op mijn schouders lag in het doen van promotie en het vol krijgen van de groepen van anderen. Deze verantwoordelijkheid ligt nu bij de workshop facilitator of therapeut zelf. Dat geeft mij ruimte om te gronden.

Diep voelen

Ik mocht diep voelen wat mij blokkeerde. Waar ik geen energie uit haalde en waar ik ruimte mocht creëren zodat er ruimte voor mij zou ontstaan. Waarin ik ook liefdevoller naar mezelf ging kijken, meer ging verbinden met de natuur en daarin nog meer antwoorden vond naar mijn onvervulde kinderwens.

Wij mensen zijn zo verwijderd geraakt van de werkelijke natuur. Zo voelde het althans voor mij. In de Chocobliss reis voelde gronding helend. De natuur kwam werkelijk voorbij in visuele beelden. Dit openbaarde zich later ook in mijn dagelijks leven.

Ruimte voor nieuw

Zo belandde we tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk ineens bij een Wedding plan bedrijf tussen de wijngaarden aan de rivier. Hier zijn we uiteindelijk 2 maanden gebleven. Hielpen we mee tijdens bruiloften en verbleven we ook bij deze mensen in huis. Onderdeel zijn van het vieren van de liefde maakte in mij en mijn partner veel los. We voelden ons gewaardeerd en hebben hier veel plezier gehad. We voelden ook dat dit wel eens de plek kon zijn waar we wilden gaan wonen. Dit werd uiteindelijk een omslag in ons leven.

Ik volgde in de tussentijd en daarna in Nederland diverse helende ceremonies. Zoals de rite van de baarmoeder. Welke ik daarna ook ben gaan doorgeven in mijn studio en online. Verbinding maken met mijn baarmoeder gaf me veel inzicht en liet me diep gronden in mijn lijf.

Koude training werd naast yoga en bewegen in de natuur een onderdeel van mijn leven. In het koude natuur water zwemmen liet me één met de natuur zijn en voelen. Gegrond. Zo diep, gegrond en stil voelde ik me nooit eerder.

Later voelde ik ook een hele sterke behoefte voor een zweethut ceremonie. Ik wilde op de aarde zitten in een hut. Met vrouwen. Rond de volle maan. Dit was een magische helende en reinigende beleving. Ik zag hier weer de schoonheid van het vrouwenlichaam. Ieder lichaam anders. Mijn lichaam al heel zoals ze is. Want de verbinding en het vertrouwen in mijn lichaam was ik volledig kwijt nadat ik steeds niet zwanger bleek.

Eindelijk zwanger…

Na de zweethut bleef ik enthousiast doorgaan met de koude training. Enthousiast had ik een clubje opgericht met mensen waarmee we in het meer gingen dippen. Op mijn ovulatie dag wat ik niet wist, woonde ik nog een rite van de baarmoeder ceremonie bij. Hier deelde ik dat ik mijn kinderwens volledig had losgelaten. Ik ging voor een vrij leven in Zuid-Frankrijk en zou wel zien of het dan nog zou komen. Zoals besproken met mijn partner. Ik schreef in mijn brieven dat het licht mocht zijn. Nou dat licht ontstond, denk ik die avond… Want toen ik mijn telefoon opende en zag dat het mijn ovulatie dag was liet ik mijn partner dit weten. Zonder er echt heel diep mee bezig te zijn, hadden we een pleziertje…

Want plezier dat zouden we gaan maken de komende jaren. Daar waren we aan toe. Genieten van de vrijheid, natuur en elkaar.

Twee weken later kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik was het compleet vergeten. Maar ik voelde me zo anders en raar… Uit wel 4 testen bleek dat ik zwanger was. Geen twijfel over mogelijk. De reis van de zwangerschap deel ik nog wel in een andere blog.

Maar onze wens bleek uitgekomen. Dat was een dubbel gevoel in eerste instantie. We waren ontzettend blij. Maar ook confused… want we zouden gaan voor het vrij leven. Maar dit licht kindje wilde hier kennelijk van meegenieten. En zo geschiedde…

Sidenote Choco Bliss en Gronden

Ik weet dat dit blog veel vragen kan oproepen over het feit ‘kinderwens’. Dit is mijn verhaal en niet iedereen zou een plantmedicijn reis kunnen doen afhankelijk van medicatie, mentale en persoonlijke redenen. Informeer dus altijd een arts voordat je begint aan een Choco Bliss reis. Via de website van Maria Johanna wordt je ook altijd eerst gevraagd om een formulier in te vullen.

Verder geloof ik zelf dat verbinden met de natuurlijke elementen zoals het water, vuur, aarde en hout je helpt om je lichaamseigen functies te optimaliseren. Zoals koude training, yoga, breathwork, beweging en gezonde voeding. Dus niet alleen Choco Bliss helpt om te gronden. Het zijn alle stappen die daaruit volgde. Uit het inzicht en de antwoorden van binnenuit. En de manier waarop je leeft. Het vraagt om aanpassingen in je leven. Een eerlijke blik naar jezelf en je eigen patronen.

Chakra Balance Journey

Naast het kinderwens verhaal kreeg ik vanuit de kleurrijke visualisaties ook de boodschap door dat ik de Chakra Balance Journey mocht creëren. Dit is een online 7 weekse yoga cursus gericht op het in balans brengen van de Chakra’s. In deze cursus ontdek je met yin yoga, vinyasa flow en breathwork hoe je de energie in lichaam en geest beter kan laten stromen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds