fbpx

De lock down brengt ons weer in een positie dat we met zijn allen thuis zitten, werken, ontspannen en plezier maken. Van veel mensen om me heen hoor ik dat ze geen plek voor zichzelf kunnen vinden thuis. Met kinderen, partner of wellicht andere familie en vrienden. 

Dit is een tijd waarin we tot elkaar komen en ook een tijd waarin we gaan aangeven waar jouw grenzen liggen. Daarom heb ik een aantal tips hoe je deze periode aangenamer voor jezelf kunt maken. Zorgen is fijn. Maar voor jezelf zorgen is nog beter.

  1. Ga met elkaar in gesprek. Wie doet wat en wat heb jij nodig om tot rust te komen. Zo sprak ik moeders die man en kinderen naar boven stuurde tijdens hun yoga momentje. Want zo is moeder ook weer relaxed thuis. Win win. Pa speelt boven met de kids of kijkt ‘n filmpje. En jij relaxt. Maak het bespreekbaar. Want gedachten lezen kunnen ze helaas niet.
  2. Je bed is de fijnste plek waar je tot rust kunt komen. Je kunt hier heel fijn een breathwork of yin yoga les doen. Je bed is de zachtste yogamat die je je maar kunt wensen. En geef even aan dat ze je het komende uur niet storen. Dit is jouw tijd en die verdien je. Geef hierin jouw grenzen aan. Jouw tijd is ook belangrijk. Je zorgt graag. Maar je mag ook even voor jezelf zorgen.
  3. Ga buiten wandelen. In het bos of op het strand. De natuur is helend voor ons lichaam. Het geeft ademruimte en we hebben minimaal 30 minuten beweging per dag nodig.
  4. Nodig je kinderen, partner of ouders uit om met je mee te doen. En maak er een gezamelijke activiteit van. Gezamelijke activiteiten zorgen ervoor dat je tot elkaar komt. Hier leer je ook weer van elkaar. Dit kan yoga of breathwork zijn om te ontspannen. Maar bijvoorbeeld ook samen een spelletje of samen eten en koken.
  5. Bouw kracht op. Kracht opbouwen is het beste middel om je lichaam en weerstand sterker te maken. Je kunt thuis al heel veel doen om kracht op te bouwen. Volg een online sportles. Bij ons kan je bijvoorbeeld een strong vinyasa class bij Flavia volgen of een Mindful Movement (yoga inspired dance) class bij Melanie.

    Blijf niet stilzitten en in je hoofd malen. Je klachten worden erger, en je gedachten donkerder. Mijn eerste motto was ook wel: Stillness, movement, mobility. Wees stil, kom ik beweging, en werk aan je mobiliteit. Zo blijf je je fit en energiek voelen.

Ontdek welke lessen wij op het online lesrooster hebben staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds