fbpx

Slaapproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door voedsel, alcohol, een slecht slaapritme, een te warme slaapkamer, stress, angst voor nachtmerries. Als je slecht tot weinig slaapt, wordt je vermoeid wakker en deze vermoeidheid kan je steeds onrustiger maken. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen, zodat je er iets aan kunt doen. In deze blog lees je wat Yoga kan doen voor het slapen.

Wat is Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de meeste oefeningen zittend worden uitgevoerd. We werken op het dieper liggende bindweefsel waar veel emoties in liggen opgeslagen. Houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden zodat er contact gemaakt kan worden met het bindweefsel. Bindweefsel bestaat voor 90% uit bindend water en is te vergelijken met een spons. Als je in verbinding komt met het bindweefsel kan het weer gaan vloeien en wordt het beweeglijker. Pijnklachten kunnen hierdoor verdwijnen en stresshormonen nemen af.

Yoga voor beter slapen

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga. Doordat je 3 tot 5 minuten in een houding blijft zitten, kom je in een staat van bewustzijn waarin je herstelt op lichamelijk en mentaal vlak. Er is verder geen afleiding om je heen. Je gedachten zullen de kans krijgen om te verwerken, waardoor stress afneemt.

Verder werken we met Yin Yoga op de organen. Houdingen kunnen ervoor zorgen dat jouw organen weer in balans komen. De organen zijn verbonden aan de vijf elementen uit de Chinese geneeskunde. Water, hout, vuur, aarde en metaal en zijn gekoppeld aan de jaargetijden. Tijdens de lessen leer je welke invloeden de jaargetijden hebben op jouw emoties en lichamelijke gesteldheid. Hierdoor kun je oorzaken van jouw slapeloosheid herkennen.

Volle maan en slaapproblemen

De maan heeft ook invloed op onze energie. Als het volle maan is liggen de zon, aarde en de maan op één lijn. De aarde ligt in het midden. Op het moment van de volle maan zal de zon de maan volledig verlichten.

Een van de voornaamste redenen waarom je slechter slaapt tijdens de volle maan is een heldere lucht, waardoor het in je slaapkamer lichter is dan normaal. De gordijnen dicht doen heeft hierbij niet altijd effect op een beter slaapritme. Als we alles bekijken vanuit energie zijn we allemaal met elkaar verbonden en heeft de maan vanuit het heelal een grote invloed op ons welzijn.

In het Moon Phase Yin Yoga E-book lees je meer over de energie van de maan en leer je bij iedere maanfase ook een yin yoga practice te doen met journal oefeningen. Dit helpt je om meer rust en focus te ervaren in jezelf. 

Online Yin Yoga lessen

Op Wil je een diepere ervaring? Dan is de Online Yin & Fascia Therapy cursus een interessante verdiepingscursus. Hierin leer je yin yoga oefeningen combineren met massage ballen. Dit helpt en ondersteund in het loslaten van chronische pijnklachten en emotionele stagnaties. Maar ook brengt het je diepe stilte en rust. Waardoor je onder andere beter slaapt.

Meer boeken voor yoga en beter slapen

1 Comment

  1. […] Hier lees je hoe je yin yoga inzet voor een betere nachtrust.  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...