fbpx

Wanneer je leert luisteren naar de stem van je intuïtie. Of ook wel de stem van je hart. Dan kom je werkelijk in contact met jezelf. Je soul feelings. Daar waar jouw vuurtje van gaat branden. Om los te komen van een leven waarin ‘moeten’ centraal staat is het belangrijk om weer te gaan voelen. Minder mind oriëntated te gaan leven en te vertrouwen op de richting die jouw hart je wijst. Alle antwoorden zijn al bekend in jou. In deze blog lees je meer over hoe je je hart als kompas kunt gebruiken.

Loslaten

In de eerste plaats is het belangrijk om los te komen van patronen, overdenkingen en ‘moeten’. Loslaten van dat wat je altijd deed. Vaak merk je wel aan je lichaam of geest dat je niet langer zo door wilt. Dat je aanpassingen wilt maken of voel je dat er iets schuurt. Wordt je bewust van wat je los wilt laten, zodat er ruimte ontstaat voor het volgen van je hart. Maar vooral ook het horen van je innerlijke stem.

Wij mensen hebben rust en stilte nodig om weer te kunnen luisteren naar onze innerlijke stem. Zodat je weer in verbinding kunt komen met jouw hart.

Voelen

Nadat je ruimte hebt gemaakt en los hebt gelaten wat je los wilt laten is het belangrijk om de ruimte te nemen te voelen. Voel waar jij vanuit jouw intuïtie behoefte aan hebt. Zonder pushen en moeten mag je meer vanuit je intuïtie en gevoel gaan doen wat je hart je ingeeft. Als je lange tijd over je grenzen bent gegaan kan het zijn dat je je wat gespannen voelt. Neem ook echt de tijd om te doorvoelen welke emoties er omhoog komen. Hierdoor weet je beter wat je niet wilt, wat je los wilt laten en vooral ook waar je behoefte aan hebt.

Voel wat jou ontlaad
Voel wat jou energie geeft
Voel wat jou ontspanning geeft
Voel wat jouw hart je ingeeft

Voelen kan je doen door gewoon te ZIJN. Maar ook door bijvoorbeeld te mediteren, yoga te doen, breathwork te beoefenen of lekker buiten in de natuur te wandelen. Uiteraard puur op gevoel dat bij jou omhoog komt.

Intenties

Om weer meer vanuit je hart te gaan leven is het interessant om met intenties te gaan werken. Intenties zetten helpt om duidelijke focus punten voor jezelf neer te zetten. Hierin blijf je accountable aan jezelf. Dit kan je bijvoorbeeld elke maandag doen. Start je week met een intentie waarin je je focus voor de week uitzet. Je kan dit ook elke dag doen of elke maand. Voel goed wat voor jou werkt. Werk je liefst naar een doel toe of wil je juist loslaten en met de dag leven? Dit kan in elke periode van je leven weer anders zijn.

Methodes om in te tunen op jouw hartkompas

Er zijn diverse methodes om weer in verbinding te komen met je hart, jouw intuïtie en innerlijke stem. Zodat je meer op basis van jouw kernwaarden en voorwaarden gaat leven.

Meditatie, yoga en breathwork, cacao ceremonies en value journaling zijn mijn favoriet. Terug naar de stilte. Bewegen. Voelen. Schrijven vanuit je hart. Alle antwoorden zitten namelijk al in jou. Werkelijk luisteren naar je innerlijke stem. Je eigen flow. Jouw eigen ritme. Het afgelopen jaar heb ik ook diverse mensen geholpen om weer in verbinding te komen met hun innerlijke stem.

Tijdens de cacao ceremonies werken we hierin ook met intenties en value journaling. Value journaling doen we na afloop om intenties helder neer te zetten voor jezelf. Gebaseerd op jouw kernwaarden, zielsgevoelens en toekomstplannen. In de value journaling methode werken we met een cirkel waarin we persoonlijke groei, finance, familie, leisure en ontspanning centraal stellen. Waar sta je op schaal van 1 tot 10. En hoe kan je jouw verlangens uitwerken en SMART maken? Dit klinkt heel rationeel. Maar door voelen en denken samen te brengen kom je concreet verder.

Wil je dit liever in een 1-op-1 sessie ervaren in combinatie met ademwerk, cacao, yoga en soundhealing? Boek dan een privé sessie. Je zult zien dat je in een korte tijd al veel veranderingen voor jezelf kunt inzetten.

Reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds