fbpx

Met dit super simpele recept maak jij de lekkerste en gezondste vegan chocolade mousse! De avocado zorgt voor de romige smaak en de banaan voor het zoetje. Je kunt juist in dit recept zo rijp mogelijke bananen verwerken zodat het extra zoet wordt. Lees hier het recept.

En.. je kunt deze chocolademousse ook heerlijk eten tijdens je zwangerschap omdat het geen rauw ei bevat.

Ingrediënten vegan chocolade mousse

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels of 2 stukjes raw cacao
  • optioneel agave siroop
  • rood fruit als topping

Bereidingswijze

Mix de banaan, avocado en de raw cacao in de blender tot een egale massa. Wil je wat extra zoet toevoegen aan de chocolade mousse? Dan kan je optioneel agave siroop toevoegen. Nadat je alles gemixt hebt kun je de chocolade mousse in een leuk schaaltje gieten of over meerdere bakjes verspreiden. Laat het minstens een uur in de koelkast opstijven.

Garneer het voor het serveren met rood fruit.

Gezondheidsvoordelen van dit recept

Dit recept bestaat uit banaan, avocado en raw cacao. Alle drie voorzien ze in mineralen en vitaminen die goed zijn voor het lichaam. Zo bevat banaan kalium, koper en magnesium. Avocado bevatten gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Zoals kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). Foliumzuur is bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap ook aan te raden tijdens de zwangerschap voor een goede ontwikkeling van je kindje. In dit artikel schreven we eerder al over de voordelen van raw cacao op de gezondheid. Zo bevat raw cacao veel antioxidanten, magnesium en ijzer. De raw cacao wordt veelal ingezet in ceremoniële setting. Maar kan ook toegevoegd worden aan heerlijke recepten zoals deze vegan chocolade mousse. Een heerlijke afsluiter van het diner.

Meer weten over vegan desserts?

Wellicht vind je deze boeken interessant voor in de keuken bij jou thuis.

7-weekse Chakra Balance Journey

In de 7-weekse chakra balance journey leer je meer over gezonde voeding, yoga en ontvang je meditaties gericht op iedere chakra om meer balans, kracht en energie te ervaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds