fbpx

Heb je keelontsteking of voel je een keelontsteking opkomen? Drink dan gember citroen thee met een takje rozemarijn bij keelpijn. Dit helende drankje helpt je van je keelontsteking af of zelfs te voorkomen als je het op voelt komen. In dit blog lees je over de helende kracht van rozemarijn, gember en citroen bij keelontsteking.

Symptomen keel ontsteking

De symptomen van een opkomende keelontsteking zijn uiteenlopend. Vaak gaat dit ook samen met een opkomende verkoudheid. Je voelt je minder energiek. Moe. En heb waarschijnlijk een virus opgelopen.

Je leest de symptomen hieronder op een rij zodat je ze kunt herkennen en ook op tijd erbij kunt zijn om het te voorkomen:

  • Pijn bij het slikken
  • een rode keel
  • koorts
  • opgezette klieren
  • oorpijn
  • een schorre stem
  • hoesten
  • slijm in je keel
  • heesheid

Keelontsteking voorkomen met rozemarijn, gember en citroen

Je kunt ontsteking in de keel voorkomen door verschillende middeltjes bij de apotheek te halen. Maar een natuurlijk middel is natuurlijk veel beter aan te raden. Een van mijn favoriete elixers om te drinken bij keelpijn of een opkomende ontsteking is thee infused met een takje verse rozemarijn, een schijfje gember en citroen.

Het helpt om de pijn in de keel te verzachten. Daarnaast heeft gember een ontstekingsremmend effect. En geeft citroen de vitamine C die je een boost kan geven naar meer weerstand.

Rozemarijn helpt om je weerstand te verhogen en zorgt voor een goede bloedsomloop. Daarnaast helpt het ook om je eetlust te stimuleren. Het helpt ook tegen vermoeidheid. Het geeft je dus zeker een opkikker als je je wat minder energiek voelt.

Online cursussen ademwerk en yoga

Naast het helende elixer hierboven kan het ook fijn zijn om je lichaam verzachting te bieden met ademwerk en yoga. Op het online learning platform vind je diverse online cursussen, lessen en rituelen die je op elk moment kunt volgen. Wanneer je zenuwsysteem tot rust komt, kan je lichaam ook beter herstellen.

Je immuunsysteem versterken

Wil je je immuunsysteem versterken? Dan kan het Back to your inner nature retreat van 4 tot 9 oktober een mooie kans voor jou zijn om daar verbetering in aan te brengen. Middels ademwerk, yoga, koude training, fascia therapie en massage komt je lichaam tot diepe rust en leer je jouw immuunsysteem te versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds