fbpx

De nervus vagus is de 10e hersenzenuw die een belangrijke factor speelt in het kalmeren van stress. In het lichaam, het zenuwsysteem en de mind. Door specifieke technieken toe te passen, geef je ruimte aan je spieren, bindweefsel, gewrichten en het zenuwsysteem. Hierdoor breng je de aandacht terug naar het lichaam en neemt stress en druk ook af in je mind.

In een eerdere blog ‘De geheimen van de nervus vagus‘ schreef ik al een aantal tips die je kunt toepassen om de nervus vagus te kalmeren. Er zijn namelijk diverse activiteiten die je kunt inzetten om ontspanning te geven aan de nervus vagus.

Massage is hiervan een belangrijke. Omdat je op deze manier direct op het lichaam werkt en een directe change kunt maken in het lichaam en autonome zenuwsysteem.

De nervus vagus is een zenuw die uit de hersenen komt en naar organen in de borstkas en buik gaat. De mens heeft een linker en een rechter nervus vagus, onder elk sleutelbeen. Ze geven allebei vooral informatie door in de richting van het lichaam naar de hersenen. (UMC Utrecht)

Massage van de nervus vagus helpt je om bijvoorbeeld om beter met angsten, depressies, trauma’s, PTSS, ontstekingen en auto immuunziekten om te gaan.

In de online yin & fascia therapy cursus welke voor iedereen toegankelijk is, werken we met fascia ballen op de fascia, bindweefsel en de nervus vagus. Je kunt deze cursus in je eigen tempo volgen. Op woensdag 2 februari geeft Joyce Mol, Breathwork Expert & Certified Yoga Teacher samen met John van Roosmalen Certified Rolfer en Massage Therapeut de Yin & Fascia therapy workshop van 13.00 – 17.00 uur in de studio in Alkmaar.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: