fbpx

Journalen is een manier van vrij schrijven. Zonder jezelf een doel te stellen waar het over moet gaan, kan je vanuit je hart schrijven. Wanneer je hoofd vol zit is dit een effectieve manier om te resetten en tot jezelf te komen. Daarnaast kan het je aan het begin van de dag ook helpen om focus te zetten voor de dag. In dit blog lees je meer over hoe journalen je helpt om te resetten.

Journalen om je hoofd leeg te maken

Wanneer je een vol hoofd hebt, is het lastig om verbinding te maken met je lichaam. Er zijn diverse manieren om weer in verbinding te komen met je lijf. Denk aan ademwerk, yoga, wandelen, sporten en mediteren. Maar ook journalen kan je helpen om je hoofd leeg te maken. Journalen is het leeg schrijven van je hoofd zonder belemmerende overtuigingen of een gedachte van ‘hoe’ je zou moeten schrijven. Je schrijft letterlijk wat er in je op komt zonder goed of fout. In het Breathe Better Programma zit bij elke module ook een journal practice.

Focus zetten voor de dag

Wanneer je een focus wilt zetten voor de dag kun je journalen inzetten om je focus te bepalen. Hier kun je wel een thema bij bepalen. Focus op zich is al een thema. Wat gaat jouw focus voor de dag zijn? Zonder goed of fout. Zonder belemmeringen. Wat als alles mogelijk is? Schrijf vanuit je hart.

Maak er een gewoonte van om vanuit je hart te schrijven

Door te verbinden met je lijf en je hart, kun je beter vanuit jouw gevoel leven. Door dagelijks een gewoonte ervan te maken om vanuit je hart te schrijven, kan je meer vanuit je hart gaan leven. Wanneer je het lastig vindt om bewust verbinding te maken met je hart, kan je een cacao ceremonie doen. Op het online learning platform vind je een Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow. Dit is een yoga practice die je fysiek ook laat ervaren wat er in je lichaam speelt. Wanneer je daarna gaat journalen, kan je echt vanuit je hart gaan schrijven. Raw ceremonial cacao kun je bestellen bij Pure Kakaw. En hoe je het recept voor een cacao ceremonie maakt, lees je hier.

Leven in het ritme van de maan en journalen

Wanneer je leeft in het ritme van de maan, leef je volgens de maancyclus en haar fases. Iedere maanfase heeft een thema en een bepaalde invloed op ons als mens. Nieuwe maan is bijvoorbeeld een periode waarin je nieuwe intenties zet. En volle maan is een periode waarin je loslaat wat niet meer bij je past. Door in deze periodes te journalen, kan je een focus zetten voor die periode in de maancyclus. In het Moon Phase Yin Yoga E-book lees je hier meer over en vind je bij iedere maanfase ook een journal practice.

Journals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds