fbpx

Heb je vaak last van pijn in onderrug en bil? Start dan met ademwerk en yogaoefeningen! In dit blog lees je welke oefeningen kunnen bijdragen aan meer ontspanning en herstel van pijn in dit gebied. Het opbouwen van pijn in het lichaam heeft tijd nodig. Neem daarom ook de tijd om dit weer te herstellen. Consequent oefeningen doen zal hieraan bijdragen.

Oorzaken pijn in onderrug en bil

Houding

Een van de grootste oorzaken van pijn in de onderrug en bil is je houding. We leven in een wereld waarin we luier geworden zijn dan ooit. We zitten te lang in een verkeerder houding achter een bureau, achter de tv of voorovergebogen over een telefoonscherm. Het is daarom als eerste belangrijk dat je bewust wordt van je eigen gedrag. Waar komt de pijn vandaan? Kan je dit aanpassen? Het is belangrijk dat je zo nu en dan even wandelt.

Stress en trauma

Een andere oorzaak van pijn in de onderrug en bil kan stress en trauma zijn. In dit gebied bevindt zich ook de psoas spier. Deze wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. Wanneer je pijnklachten afkomstig zijn uit stress en trauma, dan is het van belang om hiermee aan de slag te gaan. Emotioneel en fysiek is het belangrijk om los te laten. Een cursus die hierbij aan kan bijdragen is de online yin & fascia therapie cursus. Daarnaast is het belangrijk om met een professional in gesprek te gaan.

Letsel

Een veel specifiekere oorzaak is letsel. Dit is altijd een lastigere kwestie. In dit geval raad ik altijd aan om in overleg met een arts aan herstel te werken. Je kunt ook altijd een mailtje naar info@mindeventsfactory.com sturen bij vragen. Wanneer je door letsel een operatie hebt ondergaan, is de fascia / bindweefsel verdikt. Dit zorgt voor compensatie in het lichaam. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan. Veelal kan dit verbeterd worden met yin & fascia therapie.

Ademwerk en yogaoefeningen voor pijn in onderrug en bil

Je ademhaling heb je te allen tijde bij je. Echter zijn veel mensen zich niet bewust van het feit dat ze niet goed doorademen. Niet goed doorademen kan ervoor zorgen dat je pijnklachten krijgt. Dit komt doordat je lichaam onvoldoende zuurstof krijgt. Word je dus allereerst bewust van je ademhaling. Adem je volledig door naar je onderbuik? Of zit je vooral in je hoofd en adem je oppervlakkig?

Er zijn diverse ademoefeningen die je kunt doen om pijnklachten te verminderen. In de 3-daagse breathe better challenge ontdek je oefeningen die je helpen om uit je hoofd in je lijf te komen. Verder is de diepe bekken ademhaling ook een fijne oefening om pijn in de onderrug en bil te verminderen.

Yoga oefeningen voor onderrug en bil

Er zijn vele oefeningen die je kunt doen om pijn in de onderrug en bil te verminderen. Onderstaande oefeningen zijn fijn om klachten direct te verminderen.

In de online yin & fascia therapie masterclass neem ik je mee in yin yogaoefeningen in combinatie met massage ballen. Deze helpen je om fysieke en emotionele pijn los te laten in dit gebied. Verder zijn er diverse andere lessen op het learning platform die je helpen om pijn en stagnatie in dit gebied los te laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds