De super volle maan van 31 augustus staat volgens de Vedische Astrologie in Waterman. Dit verschilt van de Westerse Astrologie waar deze in het teken Vissen staat. In dit blog lees je meer over de kracht van deze volle maan, de invloed van Vedische Astrologie. En hoe je het beste met de energie van deze volle maan kunt omgaan.

Vedische Astrologie: The Rise of the Soft Feminine Power

Vanuit mijn studie Vedische Astrologie leerde ik over het feit dat we in een masculine wereld beland zijn met Westerse astrologie. Dit kwam door de introductie van de klok, tijd en ‘ambitie’. Vedische Astrologie is qua berekeningen anders. Het scheelt 23 graden met de dierenriem van de Westerse astrologie. Hierdoor kan jouw geboorte chart er heel anders uitzien dan je nu wellicht denkt. Je sterrenbeeld, moonsign en ascendant kunnen anders zijn. In een Vedic Astrology consult deel ik hier meer over. Wanneer je een consult aanvraagt, zal ik je geboortechart maken op basis van de tijd en plaats van je geboorte. Maar ook op basis van de ‘werkelijke’ tijd voor de introductie van de klok.

Super volle maan in Waterman 31 augustus 2023

De nachtelijke hemel is altijd fascinerend en gevuld met hemelse gebeurtenissen die tot onze verbeelding spreken. Een van die buitengewone gebeurtenissen is de Super Volle Maan in Waterman. Die een speciale betekenis heeft in de Vedische astrologie. Als je interesse hebt in astrologie of gewoon nieuwsgierig bent naar de invloeden van de maan. Lees dan verder om meer te leren over deze prachtige maangebeurtenis.

De Super Volle Maan vindt plaats wanneer de maan zich tijdens haar baan het dichtst bij de aarde bevindt en veel groter en helderder aan de nachtelijke hemel verschijnt. In de Vedische astrologie vertegenwoordigt de maan onze emoties, intuïtie en onderbewustzijn. De invloed ervan kan een grote invloed hebben op onze stemmingen, relaties en ons algehele welzijn.

Waterman is een luchtteken en wordt gesymboliseerd door de waterdrager, die wijsheid en nieuwe perspectieven uitstort. De collectieve energie tijdens deze periode is die van innovatie, rebellie en het verleggen van grenzen.

Omarm jouw authentieke zelf tijdens de super volle maan in augustus

Onder invloed van deze Super Volle Maan worden we uitgenodigd om onze individualiteit te laten ontwaken en op te komen voor ons authentieke zelf. Het is een tijd om onze unieke kwaliteiten te omarmen en positieve verandering teweeg te brengen in ons leven en de wereld om ons heen. Deze maan benadrukt het belang van het uiten van onze mening, het uitdagen van sociale normen en het buiten de gebaande paden denken.

De revolutionaire energie van Waterman stelt ons in staat los te komen van beperkingen en conventionele denkpatronen. Het moedigt ons aan om nieuwe ideeën te verkennen, verbindingen te leggen met gelijkgestemde individuen en actief deel te nemen aan sociale en humanitaire doelen.

Persoonlijke groei

Gedurende deze tijd is het van cruciaal belang om aandacht te besteden aan onze eigen persoonlijke groei en onze ambities volledig te laten manifesteren vanuit zachtheid. Door de kracht van deze maan te benutten, kunnen we onze creativiteit aanboren en ons potentieel benutten als nooit tevoren. Mediteren, een dagboek bijhouden en mindfulness beoefenen kan een diep gevoel van helderheid geven en ons helpen ons af te stemmen op het doel van onze ziel. Een mooi ritueel die je kunt doen tijdens deze volle maan is de Full Moon Womb Awakening Class. Dit ritueel helpt je om te verbinden met je baarmoeder en je te herinneren wie je in de essentie bent.

Verder kan mijn Moon Phase Yin Yoga E-book je ook veel inzichten geven tijdens de maancyclus.

Of we er nu voor kiezen om nieuwe gebieden van zelfexpressie te betreden, een reis van zelfontdekking te ondernemen of ons hartstochtelijk met anderen te verbinden, de Super Volle Maan in Waterman brengt een speciale boost van energie. Grijp deze kans om je leven te transformeren en de waarden van vrijheid, uniciteit en mededogen te omarmen.

Rituelen om te doen tijdens de super volle maan in augustus

Om jezelf volledig onder te dompelen in de krachtige energieën van deze Super Volle Maan, kan je deel nemen aan rituelen die de maan eren. Je kunt kaarsen aansteken, mediteren onder de gloed ervan, of gewoon tijd buiten doorbrengen en de schoonheid ervan bewonderen. Tijdens een Divine Feminine Nature Retreat in Zuid-Frankrijk is dit mogelijk. Aankomst vanaf 28 augustus is nog mogelijk tot 6 september. Een retreat van 4 nachten en 5 dagen. Of 10 nachten is mogelijk.

Een moment nemen om contact te maken met de natuur en de kosmos zal je band met de maan versterken en de intenties die je hebt gesteld versterken.

Verhoogd bewustzijn

Vergeet niet dat de Super Volle Maan in Waterman een tijd is van verhoogd bewustzijn en mogelijkheden. Omarm de energie die het biedt, laat oude overtuigingen los en maak plaats voor radicale, positieve verandering. Laat de kosmische invloed van de maan je begeleiden op je reis van zelfontdekking en empowerment.

Zoals bij elke astrologische gebeurtenis is de Super Volle Maan in Waterman een unieke kans voor persoonlijke groei en transformatie. Laat zijn lichtgevende aanwezigheid inspireren en een vuur in je aanwakkeren. Omarm de veranderingen aan de horizon en ontketen je volledige potentieel onder het toeziend oog van de maan.

Vedische astrologie: oude wijsheden

Houd er rekening mee dat hoewel de Vedische astrologie diep geworteld is in oude tradities en wijsheid, individuele ervaringen kunnen variëren. Het is altijd essentieel om op uw intuïtie te vertrouwen en advies in te winnen bij een gekwalificeerde astroloog voor een meer persoonlijke interpretatie van uw astrologische kaart. Dit kan bij mij. Op deze pagina kan je jouw consult aanvragen.

Benut de kracht van de Super Volle Maan in Waterman en omarm de wind van verandering. Moge je vreugde, bevrijding en een dieper zelfgevoel vinden, terwijl je door deze buitengewone hemelse gebeurtenis reist.