fbpx

Heb je vaak pijn aan je heupen? Voel je spanning of is er een zeurende pijn aanwezig die je vermoeid en onrustig maakt? Pijn aan je heupen staat vaak in verbinding met ‘iets op je heupen hebben’. Overbelasting kan een oorzaak zijn, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. In dit blog lees je over de oorzaken en oplossingen van pijn aan je heupen.

Oorzaken van pijn aan je heupen

Pijn aan je heupen kan ontstaan door verschillende oorzaken. Een van de meest voorkomende is overbelasting. Door overbelasting ga je spanning in je lijf ervaren. Waaronder ook in de heupen. Overbelasting kan komen door fysiek te zwaar bezig zijn. Maar ook door inactiviteit. Dus te lang zitten. En te weinig bewegen.

Er kan ook pijn ontstaan door:

 • Een valpartij
 • Artrose
 • Hernia
 • Slijmbeursontsteking
 • Bekkeninstabiliteit
 • Stagnatie in de fascia of door bijvoorbeeld een operatie

Oplossingen om de pijn te verminderen bij overbelasting

 1. Bewegen
  Het is belangrijk om te blijven bewegen. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn mooie manieren om in beweging te komen wanneer je pijn hebt aan je heupen. It’s an energy that wants to move.
 2. Yin Yoga
  Yin Yoga is een methode waarmee we door middel van diepe stretches en ademhaling ruimte creëren in het bindweefsel, gewrichten en spieren. Op het learning platform staan diverse yoga lessen voor de heupen welke je gemakkelijk thuis kunt doen.
 3. Yin & Fascia Therapie
  Met Yin & Fascia Therapie gaan we een laagje dieper. Waar vaak gedacht wordt dat pijn en stagnatie in de spieren ontstaat, ontstaat het vaak in de fascia (het bindweefsel) en vlies eromheen. In de Yin & Fascia Therapie cursus ontdek je hoe je yin yoga oefeningen kunt combineren met fascia ballen. Zelfmassage en diepe stretches werken diep door in het lichaam. De meridiaanbanen worden gestimuleerd en geopend. En vanuit de wetenschap zijn deze te koppelen aan de fascia lijnen.
 4. Ademhalingsoefeningen
  Vaak wanneer je last hebt van pijnlijke heupen, kan dit ook komen doordat je niet goed doorademt. Wanneer je oppervlakkig ademhaalt, voorzie je je lichaam van te weinig zuurstof. Je bindweefsel en spieren worden zo stug en emoties zetten zich vast in je lichaam. Op het learning platform ontdek je diverse cursussen. En deze diepe bekken ademhalingsoefening helpt je om direct dieper te ademen.
 5. Fysiotherapie
  Heb je twijfels over oefeningen die je kunt doen, dan kan je ook altijd naar een fysiotherapeut gaan. Zij kijken met jou naar hoe je bewegingsmechanisme werkt en waar klachten vandaan komen. Bij twijfel raad ik dit altijd aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds