fbpx
hielspoor

‘Hielspoor’ is een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door pijn en ontsteking in de hiel, meestal veroorzaakt door overbelasting of verkeerde belasting van de voet. Het kan erg vervelend zijn en mensen belemmeren in hun dagelijks leven. Gelukkig is er een behandelmethode die veel mensen kan helpen bij het verlichten van hielspoor-gerelateerde pijn: fascia therapie.

Wat is fascia therapie?

Fascia therapie richt zich op het behandelen van het bindweefsel (fascia) in het lichaam. Inclusief het bindweefsel rondom de spieren en gewrichten. Veelvoorkomende oorzaken van hielspoor zijn verklevingen en spanningen in de fascia van de voet en enkel. Die leiden tot ontsteking en pijn.

Met behulp van fascia therapie kunnen deze verklevingen en spanningen worden losgemaakt en geneutraliseerd. Waardoor de doorbloeding en de flexibiliteit van het weefsel verbeteren. Dit kan helpen om de pijn en ontsteking bij hielspoor te verminderen en de genezing te bevorderen.

Fascia therapie en diverse technieken

In de fascia therapie wereld zijn er verschillende technieken die gebruikt kunnen worden zoals (zelf)massage, stretching, mobilisatie en myofasciale release om de fascia rondom de voet en enkel te behandelen. Door gericht te werken aan het losmaken en herstellen van het bindweefsel. Kan de therapie de druk en de pijn in het gebied verlichten en de mobiliteit en functionaliteit van de voet verbeteren.

Holistische benadering bij een hielspoor

Het is belangrijk om te benadrukken dat fascia therapie een holistische benadering is die rekening houdt met het hele lichaam. En niet alleen met het specifieke pijngebied. Hierdoor kan het ook helpen om eventuele onderliggende disbalansen of compensatiepatronen in het lichaam aan te pakken. Waardoor de kans op terugkerende klachten vermindert.

Hielspoor behandelen met fascia therapie

Als je last hebt van hielspoor en op zoek bent naar een effectieve behandelmethode die verder gaat dan alleen symptoombestrijding. Overweeg dan om fascia therapie een kans te geven. Raadpleeg altijd een ervaren en gekwalificeerde fascia therapeut om een behandelplan op maat te laten maken dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie. Met de juiste begeleiding en toewijding kan fascia therapie een waardevolle bijdrage leveren aan het verlichten van hielspoor-gerelateerde klachten en het bevorderen van je algehele welzijn.

In de online yin & fascia therapie masterclass krijg je oefeningen die de fascia in de hiel en de omliggende gebieden los kunnen maken. Je kunt deze thuis doen. Of wees welkom tijdens een van de retreats in Zuid-Frankrijk waar fascia therapie altijd een onderdeel is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds