fbpx

Ben jij op zoek naar een natuurlijke anticonceptie methode? Dan is de temperatuurmethode wellicht iets voor jou. Je gebruikt dan geen pil, spiraal of hormonen, maar op basis van je temperatuur weet je of je in jouw vruchtbare periode zit of niet. In dit blog lees je er meer over!

Temperatuurmethode hoe werkt die?

De temperatuurmethode is een methode waarmee je met een digitale thermometer jouw temperatuur opmeet. Elke dag op hetzelfde tijdstip voordat je ook maar iets gaat ondernemen. Het is dus handig om die thermometer naast je bed te leggen. Dan word je er elke ochtend aan herinnert. Je leest de temperatuur met twee cijfers achter de komma. Deze temperatuur ga je bijhouden. Je kunt dit in een app doen of een boekje. Deze temperatuur gaat weergeven wanneer je je eisprong en menstruatie hebt. Je meet de gehele cyclus. Voor de betrouwbaarheid is het belangrijk dat je altijd op hetzelfde tijdstip de meting doet.

Temperaturen en anticonceptie

De gemiddelde temperatuur van de vrouw ligt tussen de 36,4 en de 36,7 rond de periode van de menstruatie en pre ovulatie. Ga je richting je ovulatie, dan gaat de temperatuur stijgen. Dit kan je na verloop van tijd ook terug zien in de app of je boekje waarin je je temperatuur bijhoudt. Na een poosje weet je precies wanneer je moet menstrueren, ovuleren en wanneer je zwanger zou kunnen zijn.

Vaak blijft de temperatuur na de ovulatie nog 2 dagen verhoogd. In deze periode kan je zwanger raken. Je kunt temperaturen als anticonceptie methode gebruiken. Maar ook als methode om precies te weten wanneer je zwanger zou kunnen raken als die wens er is.

Persoonlijk heb ik temperaturen gebruikt om zwanger te kunnen raken. Op mijn ovulatiedagen wist ik, dit is het moment. En ja, hoor! En twee weken later had ik een positieve zwangerschapstest!

Apps om je ovulatie te tracken

Tja… en als je het dan toch ook niet helemaal zeker weet

Gebruik dan condooms! Natuurlijke anticonceptie met de thermometer is behoorlijk nauwkeurig. Maar wanneer je echt het zekere wilt doen, gebruik dan altijd condooms.

Menstruatiepijn verzachten

Heb je veel last van menstruatiepijn? Dan kan de CBD olie van healmary ondersteunen. Het helpt om pijn te verminderen en moodswings weg te nemen. Hierdoor slaap je beter en kom je zachter je menstruatieperiode door. Daarbij mag je nog wel lief voor jezelf zijn en echt rust nemen. Dus wanneer je hevig menstrueert, plan dan niet je gehele agenda vol met afspraken en werk. Als dit kan natuurlijk!

De oefeningen uit het Moon Phase Yin Yoga E-book zijn ook heel fijn om te doen tijdens de menstruatieperiode. Wanneer je gaat leven volgens de ritmes van de natuurlijke elementen, ga je zelf ook meer in rust modus op de momenten dat dit nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds