fbpx

Ervaar jij vaak stress in het dagelijks leven en wil je nu eindelijk eens stress verminderen? Dan is het goed dat je interesse toont in manieren die jou kunnen helpen om stress te verminderen. Want overmatig stress ervaren is niet fijn. Je hebt een vol hoofd, ervaart angst en onrust. Terwijl het leven veel leuker is als je luchtiger met stress om kunt gaan. In dit blog lees je tips tegen stress.

Stress verminderen als positieve uitdaging

Soms lijkt het voor mensen onmogelijk om stress te verminderen. Maar je kunt het maar beter zien als een positieve uitdaging. Door juist positief naar de veranderingen te kijken, ga je het ook als leuk en ontspannen ervaren. Want juist wanneer je een vol hoofd hebt, wil je het niet te zwaar maken. Jij mag nu meer ruimte voor jezelf en ontspanning gaan maken.

1. Stress verminderen door helderheid over je planning te krijgen

Weet jij wat je tijd opslokt? Waar gaat je aandacht allemaal naartoe? Maak eens een helder overzicht. En levert alles wat je doet ook echt iets op voor je? Dan wel financieel of qua energie. Je mag los gaan late wat je niet veel oplevert. Want kennelijk is dat niet zo belangrijk.

2. Wordt je bewust van je lichaam en je ademhaling

Veel mensen die stress ervaren zijn continu in hun hoofd aanwezig. Terwijl het juist zo belangrijk is om bewust te zijn van je lichaam. Bewust ademhalen kan je helpen om stress te verminderen. In het Breathe Better Programma ontdek je hoe je stress kunt verminderen, angst klachten kunt loslaten, beter slaapt en weer lekkerder in je vel zit.

3. Beweeg om stress te verminderen

Door te bewegen kan je stress verminderen. Bewegen helpt je om uit je hoofd te komen. Nog fijner is om dit in de natuur te doen. Bosbaden of aan zee zijn helende plekken om uit je hoofd te komen. Juist door te verbinden met de natuurlijke elementen, kom je weer meer in verbinding met jezelf.

4. Essentiële oliën

Essentiële oliën kunnen helpen om stress te verminderen. Je kunt een diffuser in je huis neerzetten en heerlijke ontspannen geuren diffusen in je huis. Maar je kunt ze ook op je lichaam gebruiken. Bij een starterkit ontvang je 12 basis oliën waar je eerst eens mee kunt experimenteren. Daarna kan je losse oliën per maand bij bestellen. Je kan oliën kiezen op basis van waar jij mee bezig bent in je leven. Een thema.

5. Let op je voeding

Wanneer je in je voeding bewust bent van suikers en deze minder tot je neemt, zul je je ook minder gestrest en energieker voelen. Het is beter om wit brood, alcohol, suikers, snoep en snelle koolhydraten te vermijden. Want stress gaat lekker op suiker.

6. Sta open in de dag

Door open in je dag te staan kun je makkelijker omgaan met moeilijke situaties. Of gebeurtenissen die anders verlopen. Wanneer je stellig bent dat een dag precies moet lopen zoals je het in gedachten hebt, leg je jezelf veel druk op. Sta open voor veranderingen en nieuwe situaties. Zo kan je op een makkelijke manier stress verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds