fbpx

Veel mensen willen veranderen of andere keuzes maken. Maar dat wil niet altijd lukken. Wanneer je echt wilt veranderen is een krachtige maar ook ontspannen mindset belangrijk. Vanuit ontspanning kan je alles veel helderder bekijken en vanuit rust de keuzes maken die voor jou belangrijk zijn en ook daadwerkelijk voor verandering gaan zorgen. Voor mij heeft breathwork een enorme rol gespeelt in verandering. In mijn mindset maar ook fysieke gestel. In deze blog lees je verder waarom belemmeringen en verlangens door breathwork doorbroken kunnen worden en je dichter bij jezelf komt te staan.

Belemmeringen en verlangens

Belemmeringen en verlangens liggen vaak diep van binnen opgeslagen in het brein en het lichaam. Emotionele stagnaties zetten zich vast in het bindweefsel en de ademhaling raakt van slag wanneer we ons niet bewust zijn van onze belemmerende gedachten. Onbewust gaat de ademhaling sneller stromen of stop je juist vaak met doorademen als je maar blijft piekeren en malen. Hierdoor ontstaan vaak fysieke en mentale klachten en kom je geen stap vooruit. 

Breathwork

Breathwork is een methode waarmee je de belemmerende gedachten volledig kunt loslaten. Je komt weer in contact met jouw lichaam. Je Mind krijgt de ruimte voor creativiteit en inspiratie. Het is mogelijk dat je allerlei kleuren en/of vormen gaat zien tijdens deze sessie. Het wordt ook wel de natural high genoemd. Maar in werkelijkheid ontvangt je lichaam en brein weer het zuurstofgehalte waar het al die tijd naar verlangt heeft. Zo ga je je weer energiek voelen waardoor je met volle moed aan de slag kunt gaan met jouw verlangens. 

Diverse methodes

In mijn lessen ontdek je methodes vanuit de eeuwenoude pranayama, natural breathing en zachte yin stretches om het bindweefsel en spieren meer te openen en te verzachten. Breathwork helpt om dieper te gronden in het lichaam en het zenuwstelsel te kalmeren. Daarnaast kom je in contact met jouw onderbewuste van waar veranderingen plaats kunnen gaan vinden.

De naam Breathwork is ook wel te herleiden uit de eeuwenoude pranayama. En is een verzamelnaam voor verschillende ademwerk vormen. Pranayama is al duizenden jaren oud en is dus niet iets wat onlangs pas een hype geworden. Maar wordt al jarenlang toegepast om chronische ziekten te bestrijden. Mentaal maar ook fysiek. Vanuit hier ontstaan veranderingen in mindset, lichaam en geest.

Prana betekend levensenergie. Ayama betekend het verlengen of het onder controle houden van. Door met ademhalingsoefeningen aan de slag te gaan zul je ontdekken hoe je terug kunt keren naar jouw natuurlijke ademritme. Het ritme dat telt en je voorziet in gezonde levensenergie.

Door dit te combineren met zachte yin stretches brengen we ruimte in het bindweefsel, gewrichten en spieren. Een heerlijke les om diep te ontspannen, emoties los te laten en het lichaam te helen van binnenuit met de ademhaling.

Deze sessies zijn doortastend, life changing en diep ontspannend. 

Stress verminderen

Stress vermindering kan vaak al leiden tot het verminderen van heel veel klachten. Je ervaart meer rust in je hoofd, somatische pijnklachten nemen af in het lichaam en zelfvertrouwen krijgt een boost. Ook zul je ervaren dat ademen makkelijker gaat en klachten als hyperventilatie en paniekaanvallen zullen afnemen.

Verslavingen de baas worden

Ook mensen die verslaafd zijn hebben baat bij ademwerk. Denk hierbij aan roken, eten, drugs. Allerlei verslavingen waarbij je emoties wilt onderdrukken kan breathwork bijdragen aan het omarmen en loslaten van deze emoties. Hoe dieper je deze emoties wegstopt, hoe erger de verslaving. Verslaving kan ook verslaving aan denken zijn. Negatieve denkpatronen zorgen ervoor dat je stagneert in je proces.

Een consequente beoefening van ademwerk, bewegen, gezonde voeding en een sterke mindset zorgen ervoor dat je deze verslavingen de baas kunt worden.

Belangrijk hierin is wel dat je kijkt naar de bron van deze verslavingen. Wat zorgt ervoor dat je veel gaat eten, roken of gebruiken? Of wat zorgt ervoor dat je in je bedrijf geen stappen durft te maken? Pas als je de bron van je verslaving hebt aangepakt kan verandering echt plaatsvinden.

Het kan ook voorkomen dat je in breathwork sessies de bron van jouw klachten tegenkomt en het hierin al kunt oplossen. De truc is om je volledig te kunnen overgeven aan dat wat is. Emoties, je adem, je lichaam. Zodat je vanuit acceptatie dichter bij jezelf kunt komen en klaar bent om nieuwe stappen te zetten. Vanuit ontspanning, rust en flow.

Meer weten? Meld je eens aan voor een van onze lessen via het online lesrooster of doe mee aan het Online Breathe Better Programma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds