fbpx

Ben je niet bekend met ademwerk volgens de methode van Revelation Breathwork en heb je vragen hierover? Check dan deze blog. In dit artikel deel ik enkele veelgestelde vragen (en de bijbehorende antwoorden) met je.

Wat houdt Revelation Breathwork in?

Ademwerk is een overkoepelende term voor verschillende ademhalingstechnieken waarmee je processen in je lichaam en geest kunt beïnvloeden. Revelation Breathwork is een specifieke methode waarbij je een ademhalingstechniek gebruikt om vastgehouden emoties in je lichaam los te laten. Het is een manier om te helen en te transformeren.

Hoe verschilt Revelation Breathwork van andere ademhalingstechnieken?

Terwijl veel ademhalingstechnieken gericht zijn op ontspanning, ligt de focus bij Revelation Breathwork op heling en transformatie van jezelf. Hoewel ontspanning na een sessie zeker mogelijk is, is het doel om vastzittende energie in beweging te brengen, waardoor je lichaam en geest meer in balans komen.

Tijdens een sessie heb ik steeds de neiging om te stoppen. Wat betekent dit?

Ademwerk is volkomen veilig om te doen, maar je brein kan dit anders ervaren. Je geest probeert je veilig te houden, dat is immers zijn functie. Het is mogelijk dat je lichaam weerstand voelt tegen het ademwerk, en je brein daarop reageert. Blijf ademen volgens de techniek en houd de signalen van je lichaam in de gaten. Op die manier kom je uit je hoofd en richt je je op je lichaam.

Ik heb veel traumatische ervaringen gehad in mijn leven. Kan ik dan Revelation Breathwork doen?

Ja, dat kan, maar begin langzaam en bouw de intensiteit van de ademhalingstechniek geleidelijk op. Als het te intens wordt, kun je rustiger ademhalen volgens de techniek of teruggaan naar je normale ademhaling. Jij bepaalt, jij hebt altijd de controle!

Ik krijg last van kramp in mijn handen. Is dat normaal? 

Ja, dat is normaal. Het fenomeen staat bekend als “tetanie” en het houdt in dat je spieren onvrijwillig samentrekken. Dit komt vaak voor in de handen, voeten, gezicht of rond de taille. Het kan enigszins pijnlijk zijn, maar het is over het algemeen onschadelijk. Het verdwijnt meestal snel wanneer je je ademhaling aanpast. Tetanie kan optreden wanneer je op een manier ademt die je lichaam niet gewend is. Het wordt vaak veroorzaakt door weerstand tegen onbewuste emoties die naar boven komen. Kramp in je handen kan erop wijzen dat je probeert iets vast te houden. Wanneer dit gebeurt, kun je jezelf afvragen: “Wat mag ik loslaten?”

Ik ervaar veel oncomfortabele emoties. Is dit normaal? 

Ja, absoluut. Dat is juist wat je wilt dat er gebeurt. Het doel van Revelation Breathwork is het loslaten van onverwerkte emoties. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot huilen, schreeuwen, trillen of geeuwen. Elke sessie kan een andere ervaring met zich meebrengen. Soms voelt het heel prettig en liefdevol aan, terwijl het andere keren intenser kan zijn. Vertrouw erop dat tijdens elke sessie gebeurt wat “moet” gebeuren.

Ik krijg visioenen, is dat normaal? 

Ja, dat is normaal. Tijdens een ademwerksessie breng je energie in je lichaam in beweging. Dit kan emoties naar boven brengen die beelden uit je huidige of vorige levens kunnen oproepen. Ongeveer 30% van de deelnemers krijgt visioenen tijdens het ademwerk. Soms gebeurt dit pas na langere tijd van ademwerk, terwijl anderen nooit visioenen ervaren.

Ik ben zwanger, kan ik Revelation Breathwork doen? 

Het wordt afgeraden om deze vorm van ademwerk te doen wanneer je zwanger bent. Ademwerk kan emoties bij jou naar boven brengen die invloed kunnen hebben op de baby. Het is echter prima om ademwerk te doen voordat je zwanger bent, om onverwerkte trauma’s los te laten en een gezonde energetische omgeving voor de baby te creëren. Tijdens het geven van borstvoeding kun je wel ademwerk doen.

Is deze vorm van ademwerk veilig voor kinderen? 

Ja, Ademwerk is over het algemeen veilig voor kinderen, maar het kan intens zijn vanwege de emoties die naar boven kunnen komen. De keuze om wel of geen ademwerk te doen, ligt bij de ouders of verzorgers van het kind.

Hoe vaak kan ik deze vorm van breathwork doen? 

Luister naar je lichaam bij het bepalen van de frequentie van breathwork. Het is over het algemeen veilig om het elke dag te doen, zelfs meerdere keren per dag. Stel jezelf echter de vraag wat je intentie is met de sessie. Waarom wil je het doen? Als onderhoud wordt aanbevolen om het minimaal één keer per week te doen, maar vaker is absoluut mogelijk.

Welke muziek wordt er gebruikt tijdens de sessies? 

Tijdens de sessies wordt er moderne (pop)muziek gebruikt, zoals nummers van Mumford & Sons, Kane, BLØF en John Mayer.

Kan ik breathwork doen tijdens mijn menstruatie? 

Ja, dat is zeker mogelijk als jij je er comfortabel bij voelt. 

Ik ervaar kramp in mijn handen/kaken/druk op mijn borst. Is dat normaal? 

Het is geen reden tot zorg. Deze ademhalingstechniek activeert bepaalde processen in je lichaam. De symptomen zullen na de sessie verdwijnen. Tijdens de sessie kun je jezelf afvragen waar je krampachtig aan vasthoudt (handen), waar je je lippen stijf op elkaar houdt (kaken) of wat er op je drukt (borst) in je dagelijks leven.

Mijn vraag staat hier niet bij, wat moet ik nu doen? 

Als je vraag over de vorm van ademwerk die ik aanbied niet is beantwoord, stuur me dan gerust een e-mail. Ik help je graag verder.

Interesse in Revelation Breathwork? Bekijk dan of mijn online programma Breathe & Write of de Chakra breathwork-serie iets voor je is. Je kunt meteen de eerste sessie doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...