fbpx

Fascia en emoties. Hoe is dat met elkaar verbonden en hoe kan je hier meer inzicht in krijgen? Wanneer we het vanuit de Chinese geneeskunde bekijken zien we veel overlap vanuit de fascia lijnen en de meridianen. Meridianen zijn verbonden aan elementen, emoties en organen. In dit blog lees je meer over de link tussen fascia en emoties.

Fascia en emoties vanuit de Chinese geneeskunde bekeken

De fascia is het vlies wat het lichaam in zijn geheel samenhoudt. De spieren, gewrichten, organen en botten. Alles wat het lichaam verbindt. Ook wel over een ‘netwerk’ gesproken. In dit netwerk kan disbalans ontstaan. De fascia wordt getoond en weergegeven in bepaalde lijnen. Deze komen overeen met de meridianen vanuit de Chinese Geneeskunde zoals weergeven op de onderstaande afbeelding. De meridianen staan voor een orgaan welke weer is verbonden aan een element en emoties.

Meridianen en fascia lijnen

De meridianen en de fascia lijnen komen overeen. Hierdoor kunnen we zeggen dat Chinese Geneeskunde aantoonbaar is in de wetenschap van de fascia lijnen. De fascia lijnen kunnen we opbouwen uit:

  • Superfiscial fascia lijn
  • Front line
  • Back line
  • Spiral lines
  • Deep core lines
  • Arm lines

In de online yin & fascia therapie training leer je de overeenkomsten tussen de meridianen en de fascia lijnen kennen. Hoe deze werken vanuit de emotionele benadering en hoe je emotionele stagnaties kunt oplossen middels yin yoga en fascia therapie.

Emotionele stagnaties in de fascia

Fascia en emoties zijn onvermijdelijk met elkaar verbonden. Wanneer emoties niet geuit kunnen worden, gaat dit zich vastzetten in de fascia. Hierdoor ontstaan verdikkingen en verklevingen. Je krijgt dan blokkades waardoor de energie niet goed kan doorstromen. Maar ook blessures treden op omdat het lichaam gaat compenseren. Wanneer je pijn ervaart omdat je emoties niet goed kunt uiten, dan is de 6-weekse fascia training of masterclass zeker interessant om te volgen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: