fbpx

In deze tijd horen we steeds vaker dat mensen last ervaren van nekpijn, stramme schouders en een benauwd gevoel. Niet gek eigenlijk. Doordat veel mensen voorovergebogen werk doen, achter de computer zitten of te veel tijd achter hun telefoon doorbrengen, wordt er een ongezonde houding aangenomen. Je lichaam went eraan. Om deze houding te corrigeren is het belangrijk om stretches toe te passen om je houding weer terug in balans te brengen. In dit blog ontdek je yin yoga voor je nek, schouders en borstgebied.

Nek stretches

Kom zitten in een comfortabele houding. Eventueel in de kleermakerszit.
Breng op een uitademing je hoofd naar je rechterschouder. Laat je hoofd rustig hangen. Zo creëer je een stretch aan de linkerzijde van je nek. Je kaken kan je volledig ontspannen door je tong te laten rusten in je mond. Sluit vervolgens je ogen en adem bewust langs je nek naar je schouder toe. Dit kan je zo’n 30 seconden doen. Kom vervolgens op een inademing weer omhoog. Wissel vervolgens af. Met de uitademing laat je je hoofd naar je linkerschouder zakken. Je creëert een strekking aan de rechterkant van je nek. Je kaken zijn volledig ontspannen door je tong te laten rusten in je mond en je ademt weer bewust door. Tijdens deze oefening kan je je ogen sluiten om nog meer naar binnen te kunnen keren.

Je kunt vervolgens ook je kin naar je borst brengen om de achterkant van je nek te stretchen, adem rustig door naar de spieren die je hierin stretcht.

Adem vervolgens in en laat je hoofd naar achteren zakken om je keel en borstgebied te openen. Dit is ook het gebied waar we ruimte creëren voor expressie, communicatie en het durven laten zien wie je bent.

Video Yin Yoga nek schouders

In deze onderstaande video neemt Joyce Mol, Founder van Mind Events Factory je mee in yoga oefeningen voor de nek en schouders. Je heupen krijgen ook meer ruimte en ontspanning.

Hartopeners voor meer ruimte in nek en schouders

Hartopeners zijn oefeningen waarmee je het borstgebied opent. Het zijn yoga oefeningen voor de nek en schouders. Maar stretchen vaak ook de gehele wervelkolom. Een aantal voorbeelden van oefeningen die je thuis kunt doen zijn. Dit zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans komt.

Vragen over jouw specifieke klacht? Stuur gerust een mailtje naar info@mindeventsfactory.com. Dan bespreken we wat voor jou het beste werkt.

Op het online learning platform vind je nog diverse andere yoga lessen die je kunt volgen. Waaronder ook de yin & fascia therapie masterclass met massage ballen wat zeer ontspannen en helend is voor de nek, schouders, heupen en onderrug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...