fbpx

Hoe kan je het beste ademen tijdens de bevalling en het opvangen van de weeen? Er werd mij verteld dat je tijdens de bevalling echt geen tijd hebt om na te denken over hoe je zou moeten ademen. Alleen heb ik zelf ervaren, dat als je jezelf voorbereid met de juiste adem tools zeker invloed kunt uitoefenen op hoe jij ademhaalt tijdens de weeën én de bevalling. In dit blog vertel ik meer over de ademhaling tijdens weeen.

Ademhaling tijdens opvangen van de weeen

Als je net als mij, Joyce, in een weeënstorm terecht komt, dan heb je wellicht niet veel tijd om na te denken over je ademhaling. Het kan iedere vrouw gebeuren. Wat wel kan is dat je je voorbereid op diverse manieren van ademhalen die je kunt afwisselen. Ook al heb je geen tijd om na te denken. Vanuit jouw eigen mechanisme ga je vanuit je onderbewuste toepassen wat je eerder geleerd hebt.

Tijdens het opvangen van de weeën blaas je voornamelijk uit. Een soort puffen. Lang uitademen helpt om de pijn te verzachten. Wanneer je overspoelt, raakt door de weeën weet je wellicht niet goed hoe je hier mee om moet gaan. Weet dat je lichaam het dan overneemt. Probeer je daar dan aan over te geven.

Diepe bekken ademhaling

Tijdens de diepe bekken ademhaling adem je drie keer uit met een open mond. Deze ademhalingstechniek zorgt ervoor dat er veel ruimte ontstaat in het bekken. Je maakt een mooie verbinding met je baarmoeder, het bekken en je kaken ontspannen zo ook. Een open mond met ontspannen kaken is een ontspannen bekken. Ik heb deze diepe bekken ademhalingsoefening voor je opgenomen die je kunt doen tijdens je zwangerschap om te oefenen. Maar ook tijdens de bevalling én na de bevalling is deze oefening fijn om te doen. Na de bevalling zijn er veel emoties die los komen vanuit de baarmoeder en het bekkengebied. Daar is deze oefening ook effectief voor.

Zwangerschapsyoga en bevalling adem cursus

Het is heel erg fijn om tijdens je zwangerschap regelmatig bewust te ademen, te bewegen en te mediteren. Zo kan je wennen aan je veranderende lichaam en verbinding maken met je kindje. Door verbinding te maken met je lichaam en je kindje ga je meer vanuit de vertraging en verzachting leven. Dat heb jij nodig als aankomende mama om je klaar te maken voor de bevalling. Er gaat veel voor je veranderen. Het is daarom goed om daar bewust mee bezig te zijn. Dit volledig te doorvoelen en omarmen. Zo ben jij straks klaar voor het moederschap. Een levensveranderende gebeurtenis.

In de zwangerschapsyoga en bevalling adem cursus neem ik, Joyce, je mee in een reeks oefeningen die je helpen om je klaar te maken voor jouw bevalling en de komst van je kindje. Je leert hoe je je ademhaling kunt inzetten tijdens de weeen en de bevalling.

De cursus wordt door diverse verzekeraars vergoed. Vraag na bij jouw verzekeraar of je recht hebt op een vergoeding.

Wat je krijgt in de zwangerschapsyoga en bevalling adem cursus: 
✓ 3 modules over de zwangerschap
✓ meditaties die je kunt oefenen in bed
✓  yoga oefeningen die je tijdens de zwangerschap helpen om je klaar te maken voor de bevalling
✓ adem oefeningen die je tijdens de bevalling helpen
✓ adem oefeningen die je na de bevalling helpen om emoties los te laten
✓ adem oefeningen die je met je kindje kunt oefenen tijdens het voeden

Deze cursus gaat maandag 3 april van start. Als je je nu inschrijft, ontvang je toegang tot de cursus met korting! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...