fbpx

Guasha is een eeuwenoude behandelingsmethode die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze techniek wordt gebruikt voor het bevorderen van welzijn. Het verlichten van pijn en spanning. En het stimuleren van de ene flow van energie in het lichaam. Guasha maakt gebruik van een speciale tool. Meestal gemaakt van jade, hoorn of been. Om zachtjes over de huid te schrapen en zo blokkades in de meridianen en spieren los te maken. In dit blog gaan we dieper in op wat Guasha precies is en hoe je het zelf kunt toepassen voor het verbeteren van je gezondheid en vitaliteit.

Wat is Guasha?

Guasha is afgeleid van het Chinese woord “gua”, wat “schrapen” betekent, en “sha”, wat verwijst naar de rode vlekken die op de huid kunnen verschijnen tijdens de behandeling. Tijdens een Guasha-sessie wordt er met een speciale tool, vaak gemaakt van jade, over de huid geschraapt in een specifieke richting en volgorde. Dit veroorzaakt een lichte frictie op de huid en stimuleert de circulatie van bloed en Qi (energie) in het lichaam.

Hoe kun je Guasha zelf toepassen?

Als je geïnteresseerd bent in het zelf toepassen van Guasha, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Kies een geschikte Guasha-tool: Er zijn verschillende soorten Guasha-tools beschikbaar, zoals jade of hoorn. Kies een tool die prettig aanvoelt en veilig is voor gebruik op de huid.
  2. Breng een natuurlijke olie aan op je huid: Om wrijving te verminderen en de huid te beschermen, is het aan te raden om een natuurlijke olie, zoals kokosolie of amandelolie, op de huid aan te brengen voordat je met de Guasha-tool begint.
  3. Begin met zachte, langzame bewegingen: Houd de Guasha-tool in een hoek van ongeveer 15 graden en begin met zachte, lange strijkbewegingen over de huid. Werk in de richting van de meridianen en spieren en oefen lichte druk uit op gebieden waar je spanning voelt.
  4. Let op eventuele rode vlekken: Tijdens het schrapen kan het zijn dat er rode vlekken verschijnen op de huid, dit is een teken van stagnatie en toxines die worden losgemaakt. De vlekken zullen na verloop van tijd vervagen.
  5. Herhaal indien nodig: Je kunt Guasha dagelijks toepassen om spanningen te verlichten en energieblokkades op te heffen. Luister altijd naar je lichaam en stop als je ongemak ervaart.

Spanning en pijn verlichten

Guasha is een veilige en effectieve manier om spanning en pijn te verlichten. De doorbloeding te verbeteren. eE de algehele energiebalans in het lichaam te herstellen. Door deze eenvoudige techniek regelmatig toe te passen, kun je jouw gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier ondersteunen en bevorderen. Voel de voordelen van Gua sha zelf en ervaar de helende kracht van deze oude behandelingsmethode.

Yin & fascia therapie ook een heel effecieve methode. Hierin wordt ook gewerkt op de energiebanen vanuit de Chinese Geneeskunde. De combinatie van yin yoga houdingen met massage ballen werkt helend voor het bindweefsel. Het helpt om emotionele pijn en stagnaties los te laten uit het lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...