fbpx

Mama! Je bent bevallen en wilt weer oefeningen gaan doen na de bevalling? Heel fijn. Het is belangrijk om jouw lichaam weer te ‘sluiten’. Voorafgaand aan de bevalling is jouw lichaam steeds weker en open geworden zodat jouw kindje geboren kon worden. Nu is het belangrijk om je lichaam weer te sluiten. Dit kan je doen door rustig aan weer oefeningen te doen. In dit blog lees je er meer over.

Massage voor de perineum

Wanneer je een knip hebt gehad of gescheurd bent, is het wellicht gevoelig op de plek van het litteken. Het is belangrijk om dit gebied weer soepel te maken. Dit kan je doen door de wond / litteken te masseren. Doe dit uiteraard wel pas als de wond echt gesloten is. Perineum olie kan hierbij helpen. Door litteken weefsel te masseren, wordt het gebied langzaam weer flexibeler en zul je merken dat het ook minder pijnlijk zal zijn wanneer jij en je partner bijvoorbeeld weer gemeenschap gaan hebben.

Oefeningen voor het bekken na de bevalling

Na de bevalling kan het bekken erg los aanvoelen of juist heel stram. Dit kan diverse oorzaken hebben. Door de bevalling. Bekkeninstabiliteit voor de bevalling. Maar ook na de bevalling kan het bekken gespannen aanvoelen als je een moeilijke opstarttijd hebt. Dit komt omdat de psoas spier / stress spier zich vast gaat zetten. Het is belangrijk om dit gebied langzaam weer de ruimte te geven.

Heb je behoefte aan begeleiding hierin? Je kunt meedoen aan de Online Yin, Flow & Breath class. Als Certified Yoga Teacher ben ik, Joyce, gecertificeerd in zwangerschapsyoga en mum & baby yoga. Mijn basis is yin en ik heb ook diverse yang vormen gestudeerd, bewegingstherapie en ben zelf ook net mama geworden. Door de begeleiding die ik in mijn lessen al gaf aan vrouwen en ook zwangeren die altijd mee konden doen aan mijn lessen, weet ik hoe belangrijk een rustige opbouw is. De Online Yin, Flow & Breath class is een mooie les waarin ik je meeneem in de opbouw van kracht én ontspanning in het bekken. De ademhaling is hierin je fundament.

Geen tijd voor jezelf?

Vind je het lastig om een moment voor jezelf te vinden? Je kunt je kindje ook gewoon lekker bij je neerleggen tijdens de les op een stapel kussens en dekens of maak een nestje van je voedingskussen. Je zet jezelf op mute en kunt gewoon lekker meedoen in jouw tempo. Ook als je kindje wilt drinken, doe dit dan vooral. Ga rustig op je matje of op een andere fijne plek voeding geven en kom daarna weer terug in de les. Zo heb jij toch je momentje voor jezelf.

Emoties na de bevalling die vrij komen

Ervaar je veel emoties en spanning na de bevalling? Dit is heel normaal. Het kan fijn zijn om een baarmoeder ritueel te doen om zo weer meer in verbinding te komen met je baarmoeder. En ook de tijd te nemen dat je net een kindje hebt gebaard. De Rite van de Baarmoeder is een ritueel die al eeuwen van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Ik nam dit ritueel op tijdens mijn zwangerschap. Maar in de live cirkels die ik gaf, was iedereen welkom. Vrouwen die menstrueerden, vrouwen die zwanger zijn, vrouwen die net bevallen zijn of juist in de overgang zijn. Het is mooi om dit ritueel tijdens de volle maan te doen. Dit is een periode van loslaten.

Nadat je bevallen bent, zijn er veel emoties los te laten. Ook wel de zogeheten kraam tranen. Maar ook na een paar weken of maanden kun je gemis voelen in je buik. Geef jezelf daarom de ruimte om te ontspannen. In het ritueel maak je een innerlijke reis, schrijf je op wat je los wilt laten en manifesteren en geef je terug aan de aarde wat je los wilt laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds