fbpx

Gewrichtspijn is een veel voorkomende klacht in de overgang. Wanneer vrouwen ouder worden, neemt dit toe. Dit komt doordat er minder oestrogeen in het lichaam aanwezig is. Maar… het is niet zo dat je er niets aan kunt doen. Zo kan yoga, fascia therapie en voeding bijdragen aan het verminderen van gewrichtspijn tijdens de overgang. In dit blog lees je wat je kunt doen wanneer je in de overgang last hebt van gewrichtspijn.

Oorzaken overgang en gewrichtspijn

Oorzaken van gewrichtspijn in de overgang hebben veelal een hormonale oorzaak. Wanneer je ouder wordt, is er steeds minder oestrogeen in je lichaam aanwezig. Oestrogeen is het hormoon dat onder andere voor vruchtbaarheid zorgt. Maar ook dat vloeistoffen door het lichaam goed kunnen blijven stromen. Na de overgang neemt spierpijn vaak weer af. Maar de pijn in de gewrichten kan blijven. Het kraakbeen wordt dunner en hierdoor doen de gewrichten pijn.

Gevolgen pijnlijke spieren en gewrichten overgang

In het dagelijks leven voel je je wellicht belemmerd wanneer je pijnlijke spieren en gewrichten hebt. De pijn kan zorgen dat je hele simpele dingen niet meer kunt doen. Of dat je beweging gaat ontwijken. Echter is het belangrijk om juist wel in beweging te blijven. Zachte bewegingen. Ontspanning.

Wat kan je doen tegen pijnlijke gewrichten in de overgang?

Bewegen voor overgang en gewrichtspijn

Beweging is heel belangrijk om te blijven doen. Zachte bewegingen. Een mooie methode om toe te passen bij chronische pijn, gewrichtspijn en emotionele blokkades is yin & fascia therapie. In de masterclass ontdek je fijne oefeningen die je lichaam ontspanning en verzachting

De fascia is het vlies dat alle gewrichten, spieren en organen samenhoudt. Maar ook waar pijn voelbaar in kan zijn. Fascia is vloeibaar en beweeglijk wanneer het gezond is. En wanneer er stagnaties en emotionele disbalans aanwezig is, stram en stug. Bij gewrichtspijn kan fascia therapie heel goed helpen om weer ruimte te creëren. Beginnend bij de fascia en het bindweefsel.

Voldoende water drinken

Het is belangrijk om voldoende water te drinken, zodat de fascia en het bindweefsel voldoende gehydrateerd zijn. Überhaupt is het belangrijk om voldoende water te drinken. Maar juist voor de fascia, gewrichten en spieren is voldoende water belangrijk.

Houd je lichaam warm bij gewrichtspijn in de overgang!

Warmte voor je lijf is belangrijk bij gewrichtspijn in de overgang. Een warm lijf, zorgt voor warme spieren, gewrichten en fascia.

Voeding

Gewrichtspijn tijdens de overgang kan je ook verminderen door juiste voeding Je kunt contact opnemen met een orthomoleculaire voedingsdeskundige om jouw hormoonbalans met voeding te stimuleren.

Retraite

Tijd voor ontspanning voor jezelf in de natuur is ook een mooie manier om kennis te maken met fascia therapie. Tijdens het Feminine Elemental Yin Yoga, Breathwork & Fascia Therapy retreat in Zuid-Frankrijk. Of een Privé Back to Nature Retreat kan heilzaam zijn. Er kan dan aandacht besteed aan yoga, ademwerk, voeding om gewrichtspijn in de overgang te verminderen en (zelf)massage.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: