fbpx

Fascia therapie kan als effectieve methode ingezet worden bij fascia pijn en verklevingen in het bindweefsel. In dit blog lees je meer over fascia therapie en wat verklevingen in het bindweefsel zijn. Maar vooral ook hoe je fascia pijn kunt oplossen en weer soepeler kunt maken.

Fascia als oorzaak van pijn

Fascia is het vlies die het lichaam samenhoudt. Je spieren, botten, gewrichten en organen. Het is als het ware een netwerk die door stagnaties doorwerken in het gehele systeem. Wanneer fascia ‘ongezond’ is door bijvoorbeeld een blessure, operatie of emotionele blokkades, kan je de fascia pijn en verklevingen krijgen.

Het bindweefsel wordt stug en je gaat klachten ervaren in fysieke en emotionele vorm. Pijn kan dan langdurig aanwezig zijn en ook verplaatsen door het lichaam doordat het lichaam gaat compenseren vanuit de ‘ongezonde’ plek.

Wat kan je doen om verklevingen op te lossen?

Verklevingen kan je oplossen door het bindweefsel te masseren en yin yoga toe te passen. Het bindweefsel krijgt dan ruimte en gaat weer terug bewegen naar een gezonde vorm van fascia. Je zult merken dat je je meer ontspannen gaat voelen en emoties kunt loslaten.

Je kunt je laten masseren. Maar je kunt ook tools leren die je zelf kunt toepassen. Zoals yin & fascia therapie. Hierin leer je yin yoga houdingen te combineren met massage ballen. Dit is ondersteunend aan het blijvend oplossen van fascia verklevingen. De masterclass van 2,5 uur kan je thuis doen in je eigen ruimte. Of volg de 6 weekse online training.

Meer lezen over Fascia?

Fascia losmaken met yin yoga en massage ballen
Back to your inner nature retreat 4-9 oktober
Fascia Training
Fascia yoga voor ontspanning en loslaten chronische pijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds