fbpx

De vrouwenlijn is de lijn vrouwen die boven jou staan vanaf de conceptie. Onbewust dragen we patronen en emoties met ons mee die we in de baarmoeder al hebben gevoeld. Wist je dat jij al bestond in de baarmoeder van jouw oma toen zij zwanger was van jouw moeder? In dit blog lees je meer over de vrouwenlijn en hoe je deze kunt helen.

Wat is de vrouwenlijn?

De vrouwenlijn is de lijn vrouwen in een familie die elkaar opvolgen. Jouw overgrootoma, oma, moeder en jij zijn een vrouwenlijn. Maar ook de vrouwen die voor jouw overgrootoma bestonden, zijn deelnemend in deze lijn. Onbewust dragen we trauma, patronen en emoties mee die de vrouwen boven ons met zich mee droegen als zij dit niet hebben opgelost. Dit kan zich uiten in allerlei manieren. Angsten, relaties die steeds stuk lopen, onvervulde zwangerschapswens of fysieke pijn die je met je mee draagt. Het is belangrijk om de vrouwenlijn te helen, zodat je de nieuwe generatie niet hetzelfde patroon of pijn meegeeft.

Hoe kan je de vrouwenlijn helen?

De vrouwenlijn kan je op diverse manieren helen. Een van de manieren die bijdraagt aan het helen van de hiervan is de rite van de baarmoeder. Een ritueel die al eeuwen van vrouw op vrouw wordt doorgegeven. Dit ritueel helpt je om oude pijn en patronen los te laten vanuit de baarmoeder. Dit kan helpen om je vrouwelijke cyclus weer in balans te brengen. Menstruerend, zwanger, in de overgang of oma. Elke vrouw is welkom om dit ritueel te doen. Ook als je geen baarmoeder meer hebt kan dit ritueel helend zijn.

Familieopstellingen

Familieopstellingen kunnen ook veel helderheid geven in waar je staat in de vrouwenlijn, het gezin en de gehele familie. Gebeurtenissen uit het verleden kunnen invloed hebben op jouw leven. Patronen die je onbewust met je meedraagt. Een positie die je in hebt genomen binnen het gezin omdat dit zich zo gevormd heeft. Door een familieopstelling te doen kan je meer helderheid krijgen in waar je staat in de familie en de vrouwenlijn. Ben je benieuwd naar wat een familieopstelling precies is? Lees dan het boek ‘De kracht van familieopstellingen‘. Hier krijg je meer inzichten over familieopstellingen en hoe jij je leukste leven kunt leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds