fbpx

Het einde van het jaar is in zicht. Een periode waarin veel mensen de tijd nemen om te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat ging er goed? Wat zou je anders willen doen? Je kunt diverse rituelen doen om jouw jaar af te sluiten. In dit blog lees je eindejaarsrituelen die je kunt doen om jouw jaar af te sluiten in rust en ruimte. Zo krijg je helderheid op jouw nieuwe jaar en vind je rust en ruimte.

Eindejaarsrituelen

Creëer een sacred space voor jezelf

De december maand is de tijd van gezelligheid, lichtjes en warmte. Maak het lekker knus voor jezelf. Creëer een ruimte waarin je ook daadwerkelijk kunt reflecteren. Steek de kaarsen aan. Maak een altaartje waar je jouw favoriete edelstenen op kunt plaatsen en andere belangrijke attributen. Neem ook regelmatig een momentje voor jezelf om in stilte in deze ruimte te zijn. Zo komen antwoorden vanzelf naar je toe.

Mediteer

Mediteren helpt je om in stilte bij jezelf te zijn. Door bewust te ademen en te voelen waar jij nu staat, komen vanzelf de antwoorden waar je heen wilt het komende jaar. Vanuit rust kun je bewust keuzes maken om het anders te gaan doen. Je kunt het online breathe better programma starten om je jaar in rust in te gaan.

Maak een moodboard als eindejaarsritueel

Maak een moodboard om visueel te krijgen welke richting jij op wilt het komende jaar. Dit moodboard kan je onbewust helpen om je doelen te realiseren. Je gaat het voelen. Je gaat het zien. Je gaat het ervaren.

Deze eindejaarsrituelen geven helderheid voor het nieuwe jaar en laten je dankbaar terugkijken op 2023. Zo vlieg je niet zonder intentie het nieuwe jaar in. Maar maak je bewust keuzes vanuit je hart in verbinding met je lijf.

Eindejaars yin yoga les

Deze eindejaars yin yoga les helpt je om het oude los te laten in dit jaar zodat je met hernieuwde energie het nieuwe jaar tegemoet kunt gaan. Yin Yoga is een vorm van yoga waarin we werken op het dieper liggende bindweefsel middels diepe stretches, de ademhaling en momenten van loslaten en doorvoelen. Een fijne les om zo te doen aan het einde van het jaar.

Full Moon Womb Awakening Class

De laatste volle maan van dit jaar is op 26 december. Tijdens deze dag of een aantal dagen erna kan je de Full Moon Womb Awakening Class doen. Dit is een ritueel die je herinnert wie je werkelijk bent in essentie. Het ritueel kan je geheel in je eigen tijd doen.

Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow

Wil je in het nieuwe jaar meer vanuit je hart leven? Practice dan deze Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow. Een fijn ritueel die je thuis kunt volgen en je emotioneel, spiritueel en fysiek laat voelen welke intenties er in je hart verborgen liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...