fbpx

Mijn naam is Danique, naast mijn baan in de gehandicaptenzorg houd ik mij bezig met spiritualiteit. Sinds een aantal jaar leg ik nu tarotkaarten, in mijn vorige gastblog vertelde ik wat tarotkaarten zijn, hoe dit precies werkt en geef ik handige tips waar je als beginner op kunt letten. Deze keer deel ik een aantal van mijn favoriete tarotkaarten met jullie. Met een favoriete tarotkaart bedoel ik dan zeker niet dat ik elke kaart laat zien met de mooiste betekenis of illustratie. Ik ga juist wat meer de diepte in.

Elke kaart is bijzonder op zijn eigen manier en daarom wil ik er een aantal uitlichten. Voordat ik een aantal van mijn favorieten benoem, vertel ik je eerst wat achtergrondinformatie over de kaarten. 

Een kaartendeck bestaat namelijk altijd uit 78 tarotkaarten, deze zijn verdeeld in twee groepen. De grote en kleine arcana! 

Grote Arcana en Kleine Arcana

Je hebt de Grote Arcana: bestaande uit 22 hoofdkaarten, deze kaarten weerspiegelen de belangrijkste fases in het leven. 

Dan de Kleine Arcana: bestaande uit 56 kaarten met 4 reeksen. Je hebt de Staven, Munten, Zwaarden en Bekers. De kaarten van de kleine arcana betreffen de kleinere levenslessen. 

Laten we beginnen met een aantal van mijn favoriete kaarten uit de Grote Arcana.  

6x een tarotkaart uitgelegd: de kluizenaar, de dood en de ster.  

Tarotkaart: De kluizenaar

De kluizenaar, ook wel heremiet genoemd, is een kaart met een speciale betekenis voor mij. Het is een kaart die naar voren kwam tijdens mijn allereerste kaartlezing die ik ontving van een kaartlezer. Deze kaart was voor mij net een extra zetje om te doen waar ik voor sta en te luisteren naar mijn intuïtie.

De kluizenaar verwijst naar wijsheid, inzichten en een introverte fase. Deze kaart geeft aan dat het ontzettend waardevol is om vrijwillig de stilte op te zoeken. Om alleen te zijn en dit te zien als een waardevolle ervaring. In plaats van er negatieve gedachtes aan te koppelen zoals vereenzaming, onzekerheid en verlating. De kluizenaar daagt je uit om tot inzichten te komen én geloof mij, de antwoorden liggen vaak al bij jezelf. Als je vrijwillig de rust en stilte op durft te zoeken. Zal het je de helderheid en kracht geven waar je zo naar verlangd.  

Tarotkaart: De dood

De dood, een kaart waar mensen onwijs snel van schrikken. Begrijpelijk ook wanneer je geen idee hebt waar de kaart voor staat. Dit is één van mijn favoriete kaarten omdat het een prachtige betekenis heeft, namelijk transformatie en verandering. De dood verwijst naar loslaten, afscheid nemen en op weg gaan naar het nieuwe.

Hoe vaak komt het wel niet voor dat we soms maanden of jaren vasthouden aan iets of iemand die onze tijd en energie niet meer waard is. Of denk aan je eigen gedachten en patronen die al veel te lang vastgeroest zitten. Waardoor je situaties niet meer vanuit verschillende perspectieven kan zien en het moeilijk vindt om keuzes te maken.

De dood vertelt dat het tijd is om mee te gaan met de natuurlijke verloop van het leven. En dat het erbij hoort om zo nu en dan afscheid van iets of iemand te nemen. De kaart maakt de weg vrij voor het nieuwe dat gaat komen. Vertrouw erop wanneer deze kaart verschijnt in een lezing, dat dit mag voelen als een bevestiging. Het is nu het juiste moment om het oude los te laten en je op het nieuwe te richten. 

Tarotkaart: De ster

De ster,dit is één van de drie beschermende kaarten van de tarot. Ik vind dit een kaart met een bijzondere betekenis aangezien het staat voor hoop, wijsheid en een mooie toekomst. Vaak leven wij als mensen op de automatische piloot. We ondernemen stappen die moeten zoals naar werk gaan en het huishouden regelen. We vergeten hierbij vaak onze dromen, uitgangspunten en kijken te weinig naar de toekomst. Zie de ster als een lichtpuntje. Letterlijk een bron van licht die al te zien is, ook al is het nog ver weg. Het is de hoop waar je jezelf op mag richten, de ster wijst je namelijk de goede weg.

Richt je op dit punt en vertrouw erop dat deze ster je naar een mooie weg zal leiden met een vervullende toekomst. De ster wil je het vooruitzicht  geven, waarbij je nieuwe hoop krijgt en weer durft te vertrouwen op een positieve uitkomst.  

Nu ik mijn favoriete kaarten heb benoemd uit de Grote Arcana, wil ik er ook een aantal uitlichten vanuit de Kleine Arcana.  

Tarotkaart Staven 10

Staven 10, dit is een kaart die heel duidelijk een spiegel voorhoudt. Soms zitten wij als persoon zo diep in een situatie of zijn we ergens te emotioneel bij betrokken dat de juiste keuze maken erg moeilijk wordt. Staven 10 staat voor overbelasting, als deze kaart naar voren komt, betekent dit heel duidelijk voor mij dat je té veel van jezelf vraagt. Het is een zware last en een vorm van verantwoordelijkheid die je jezelf oplegt die je op dit moment niet aan kunt. Deze kaart benoemt dat het verstandig is om om je heen te kijken en te zien of er wellicht wat lasten overgedragen kunnen worden. Durf los te laten, vanuit daar krijg je weer overzicht en zul je rust ervaren.  

Zwaarden 8

Zwaarden 8, ook weer een kaart die de pijnlijke punten naar boven haalt. Dit is wat ik waardeer aan tarotkaarten: inzichten die je vaak al vanuit je onderbewuste hebt gevoeld of hebt ervaren, maar niet de kracht hebt gehad om er naar te luisteren. Zwaarden 8 staat voor onderdrukking en remmingen. Wanneer deze kaart naar voren komt in een lezing laat het zien dat je jezelf erg buitengesloten voelt. Ik kan er gelijk achteraan zeggen, dat dit absoluut niet zo is. Het is een eigen waarheid die is ontstaan doordat je niet puur naar je eigen handelen durft te kijken. De kaart geeft aan dat je een belangrijk deel van jezelf niet laat zien of misschien niet durft te laten zien. Je laat je beperken door meningen van anderen, angsten en remmingen die je hebt. De kaart benoemd dat je iets waardevols in jezelf onderdrukt en dat dit mag veranderen.  

Munten 7

Munten 7, dit is een kaart die misschien wel het moeilijkste te aanvaarden is. Als je de betekenis eenmaal inziet, is de kaart enorm waardevol. Munten 7 staat namelijk voor langzame groei, geduld hebben en ontwikkeling.

Hoe vervelend kan het zijn wanneer je iets graag wil, dat er tegen je wordt gezegd dat je geduld moet hebben? Ik snap het helemaal, toch is dit wat de kaart van je vraagt. Munten 7 geeft heel mooi aan dat je al ergens in hebt geïnvesteerd, de zaadjes zijn als het ware gepland en hebben nu de tijd nodig om te groeien en uit te komen.

Het is bij een periode van groei belangrijk dat je de kracht hebt om te kunnen wachten, de kaart geeft aan dat als je dat kunt, je ook zeker positieve en goede resultaten kunt verwachten. Als je geen geduld op kunt brengen en de ontwikkeling zal overhaasten, dan zul je het resultaat door eigen handelen dwarsbomen en pakt dit vaker minder mooi uit dan het had kunnen zijn. 

En dit waren ze dan, mijn favoriete tarotkaarten! Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw favorieten! Je kunt bij mij ook tarotkaarten lezingen doen. Via mijn instagram lees je er meer over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds