fbpx

Edelstenen hebben een helend effect op het lichaam en geest. Tijdens de yoga practice kan je de edelstenen inzetten om aan een bepaald thema te werken. Ook kan je de steen bij je blijven dragen om de werking van de oefening en de steen voort te laten zetten gedurende de dag of de nacht.

 

Rozenkwarts (de steen van de liefde)

Rozenkwarts is de steen van de liefde. De steen helpt je om liefde te ontvangen voor jezelf. Maar staat ook in voor zelfliefde. Tijdens de yogapractice kan je de rozenkwarts steen op de voorzijde van je mat neerleggen. Tijdens de meditatie kan je het thema zelfliefde of liefde voor de wereld in je op nemen en daarmee ademen. Hoe kan jij liever zijn voor jezelf? Of hoe kan jij de wereld een stukje liefde meegeven? Laat dit op je inwerken en adem rustig door. Vervolgens kan je de yoga practice verder doorzetten en eindig je met een fijne eindontspanning. Het thema liefde geeft een warm gevoel van binnen. Het motiveert je om mooie dingen te doen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen.

 

Amethist

De amethist is een edelsteen die een zuiverende werking heeft op het lichaam. Het brengt je helderheid en zorgt ervoor dat je met eerlijkheid naar jezelf durft te kijken. Dit is precies waar yoga over gaat. In alle eerlijkheid je emoties en gedrag omarmen. De amethist heeft een versterkende werking op het loslaten van slechte gewoonten. Hierbij kan je denken aan verslavingen. Tijdens de yoga practice kan je met alle eerlijkheid voelen wat jouw lichaam werkelijk nodig heeft en de practice hierop aanpassen. Zorg dat je jezelf in alle eerlijkheid omarmt. Alleen dan kan er herstel plaatsvinden.

 

Seleniet

Seleniet is een bijzondere steen. Het is een van de spiritueelste stenen die er bestaan. De steen heeft een rustgevend en inzichtgevend effect. Seleniet zorgt ervoor dat je makkelijker in contact komt met de engelen en spirits waaruit je inzichten kunt opdoen. Tijdens de meditatie en yoga practice heeft dit een verdiepend effect.

 

Oceaan jaspis

Oceaan jaspis is een prachtige steen om te gebruiken tijdens de yoga practice. De oceaan jaspis zorgt ervoor dat oude energie makkelijk afgevoerd kan worden en nieuwe energie makkelijker een plek in het lichaam kan vinden. De werking van de steen zorgt ervoor dat het lichaam weer in balans komt. Mensen die zich uit balans voelen kunnen deze steen tijdens de yoga practice aan de voorzijde van de mat neerleggen en bij zich dragen ter ondersteuning.

 

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een steen die werkt op het hartchakra en heeft een positief effect op positiviteit, vrolijkheid, creativiteit en de liefde. Het is een prachtige steen die helpt bij het herstellen van dieper liggende trauma’s. Rhodochrosiet herstelt de liefde met jezelf, angsten en onderliggende patronen waardoor je meer open kan gaan staan voor het ontvangen van liefde van anderen. Tijdens de yoga practice kan dit een onderwerp zijn waar je aan gaat werken. Laat het op je inwerken tijdens de meditatie en voel goed aan je lichaam wat de reacties zijn op beweging en loslaten.

 

Heb je vragen over edelstenen en de werking daarvan tijdens de yogapractice? Stuur dan gerust een berichtje naar info@mindeventsfactory.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds