Eenvoudig leven? Veel mensen snakken ernaar. Meer rust en ruimte. Meer in verbinding met de natuur en de oude ritmes van het verleden. De wereld is versneld geraakt. Door technologie. Het internet. En de masculiene wereld waarin we leven. Eenvoudig leven vraagt aandacht. Bewustzijn over wat je toelaat in je leven. Maar ook waar je ruimte voor creëert. In dit blog lees je tips over eenvoudig leven en hoe je dit kunt integreren.

Bewust ademen draagt bij aan een eenvoudig leven

Wanneer je veel ‘moet’ van jezelf zit je waarschijnlijk veel in je hoofd. Stress, onrust, angst. Het domineert je leven. Wanneer je bewust gaat ademen. Maar ook momenten inplant om alleen met ademen bezig te zijn, ga je meer rust en eenvoud in jezelf ervaren. Onbewust sluipen er patronen in die je gedrag beïnvloeden. Deze patronen kun je zelf ook weer aanpassen. Wat wil je loslaten? Waar wil je ruimte voor maken? Bewust ademen kan je helpen om hier inzicht in te krijgen. Op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. In de Online Breathe Better Cursus leer je hier alles over.

Verbinden met de natuur

Eenvoudiger leven betekend ook verbinden met de natuur. Daar waar we oorspronkelijk vandaan komen. Walking barefeet. Leven op het ritme van de 5 elementen. Rust vinden in jezelf. Wanneer je gaat leven met de elementen van de natuur, zul je ook merken dat je meer rust en eenvoud in jezelf gaat ervaren. Gewoonweg omdat je meevaart op het ritme van hoe de wereld bedoeld is. En niet in de masculiene sneltreinvaart die later bedacht is.

Minimaliseren en eenvoudig leven

Spullen…. wat kan een mens verzamelen. Minimaliseren helpt om eenvoudig leven te stimuleren. Wanneer je veel spullen hebt, kun je verstrikt raken in wat je allemaal moet. Na verloop van tijd sprak ik met mezelf af dat als ik iets al meer dan 1 jaar niet gebruikt had, ik het moest verkopen of weggeven. Minimaliseren helpt je om los te laten. Je oude leven. Je oude spullen. Dat wat je niet meer nodig hebt en niet meer past bij wie je nu bent. Een van de boeken die mij inspireerde om te minimaliseren is ‘Verlangen naar minder’ van Jelle Derkx.

Andere boeken over eenvoudig leven

Zuiniger leven

Wanneer je eenvoudiger gaat leven, zul je ook op geld kunnen gaan besparen. Een van de dingen die ik vaak aan het einde of aan het begin van elk jaar doe, is kijken naar mijn financiën. Welke abonnementen heb ik? Welke kosten maak ik structureel? Hoe ziet mijn uitgave patroon er daarnaast uit? Schrappen maar… Dit kan je natuurlijk om ieder moment in het jaar doen wanneer het nodig is.

Vast in het leven?

Merk je dat je vast zit in het leven? En wil je echt even back to nature? Wees dan welkom op het Back to your inner nature retreat van 4-9 oktober in Zuid-Frankrijk. Tijdens dit retreat onderga je een complete reset van body, mind & soul. Met yoga, ademwerk, fascia therapy, cacao, kamperen in een safaritent of belltent, kampvuur, heerlijk eten, samenkomen met gelijkgestemden en tijd voor jezelf om te reflecteren. Een prive retreat is ook een mogelijkheid met persoonlijke coaching.