fbpx

Human Design is een systeem dat laat zien wat jouw blauwdruk is, jouw unieke kern en de manier hoe jouw energie werkt. Binnen Human Design zijn er verschillende energietypes. De grootste groep is de Generators (waaronder de Generator & de Manifesting Generator valt), namelijk ongeveer 70% van de bevolking. In dit blog vertelt Linda Gasseling over Generators en haar eigen pad met human design als Manifesting Generator.

Generators: welke kwaliteiten hebben zij?

Generators als groep bezitten een ongelofelijke bron aan energie en kracht, als zij doen wat juist voor hen is. De dingen waar ze echt blij van worden, waar hun passie ligt. Doen zij dit niet, kan het tegenovergestelde gebeuren: ze lopen leeg, kunnen opgebrand raken, in een burn-out terechtkomen. 

Linda Gasseling, Manifesting Generators human design & Burn-out Coach over haar pad

Dit is iets waarover ik zelf mee kan praten. Ik ben namelijk een Manifesting Generator en ik ben aan het herstellen na een burn-out. Waarin ik megaver verwijderd was van mijn gevoel, van mijn kern en van wat mij daadwerkelijk energie gaf. 

Ik kwam aan het begin van mijn burn-out in aanraking met Human Design en iets erin trok mij meteen aan. Al kon ik mij in het begin nog niet zo herkennen in mijn design – want ik stond er nog ver vanaf – toch werd ik getriggerd en wilde ik er meer over weten. Binnen Human Design gaan ze uit van een ‘strategie’ per energietype. De strategie is de basis van je energietype en de manier hoe jij door het leven kan navigeren. Toen ik erachter kwam dat de strategie van een Manifesting Generator  ‘afwachten en reageren’ was, was het dan ook een hele omschakeling om dat daadwerkelijk te gaan doen. Maar nu ik het doe, merk ik dat dingen makkelijker gaan. Dat ze me minder energie kosten en dat ik tegen minder weerstand aanloop. Dat alles meer geleidelijk gaat.

Afwachten en reageren als Generator strategie

Als voorbeeld noem ik vaak het proces dat ik Human Design wilde gaan integreren in mijn werk. Ik zag iets in Human Design waarvan ik dacht: hier kunnen we wat mee. Maar hoe ga je hier dan iets mee doen, als je niet mag initiëren en het dus niet gewoon kunt inbrengen, maar moet afwachten en reageren? Vaak ga je er uit enthousiasme toch over delen met je omgeving en zeggen zij dan weer dingen waar je wél op kunt reageren. Zo word je geleid van de ene naar de andere persoon en kom je uiteindelijk precies daar waar je wilt zijn, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het betekent dus ook zeker niet dat je niets meer kunt bereiken, het gaat alleen net op een andere manier. 

Voldoening, tevredenheid en enthousiasme ervaren als Manifesting Generator

Daarbij zijn er bepaalde kenmerken voor Manifesting Generators waarmee je weet of je op het juiste pad zit. Als jij iets doet en je ervaart een gevoel van voldoening (of tevredenheid, enthousiasme). Dan weet je dat je het juiste aan het doen bent. Je kunt op sommige momenten ook echt de energie in je onderbuik voelen stromen. Als je het gevoel van frustratie ervaart, dan weet je dat je een stapje terug mag doen. Dat je mag kijken of je iets op een andere manier kan doen of ergens mee mag stoppen. Frustratie is namelijk een teken dat je iets doet wat niet kloppend is. 

Verschillende interesses als Manifesting Generators human design en betekenis

Verder heb je als Manifesting Generator vaak ook heel veel verschillende interesses. Mocht je hiervan verwijderd zijn. Dan is het sowieso goed om weer eens te gaan kijken waar jij eigenlijk blij van wordt. Of vroeger werd – misschien is dat nu nog zo?. Daarbij geldt dat als jij de juiste dingen doet. Dat jij dan ook energie hebt om veel dingen die jij leuk vindt naast elkaar te doen. Je kunt sneller verveeld raken, waardoor het goed is om je met veel verschillende dingen bezig te houden. Ook ben jij niet iemand die jarenlang achter dezelfde interesses houdt en daar mag je helemaal oké mee zijn! 

Bij Generators is dat net wat anders, zij hebben vaak één gebied waar zij zich helemaal in willen verdiepen en ontwikkelen en waarin zij heel erg goed zijn of kunnen worden. 

Persoonlijke ontwikkeling voor Manifesting Generators human design en betekenis voor collectieve verandering

Manifesting Generators human design betekenis. Waar het op neerkomt, is dat wij als maatschappij meer aandacht zouden mogen besteden aan persoonlijke ontwikkeling, écht kijken naar wie iemand is en waar iemand gelukkig van wordt. Ik weet zeker dat als alleen al de groep Manifesting Generators zou gaan leven vanuit hun echte potentieel, dat dit collectief voor zo’n grote bron van energie en enthousiasme zou zorgen! 

Ik kan nu zelf zeggen dat ik weer aan de goede kant sta van mijn burn-out. Dat ik mijn energie en interesses weer terug gevonden en heb. En dat ik het als mijn missie zie om meer mensen bekend te maken met Human Design als tool om terug te komen bij jezelf. Dit doe ik zowel in burn-out coaching als door middel van Human Design sessies. Mocht jij na het lezen van deze post dus benieuwd zijn naar jouw design of meer willen weten over wat ik doe, neem dan een kijkje op mijn Instagram of mijn website www.lindagasseling.com 

Ik gun het namelijk iedereen om hun beste leven te gaan leven!  

Blogs en boeken over Human Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds