fbpx

Ben je benieuwd naar tarotkaarten? En hoe je dit kunt inzetten in je leven? Danique verteld in dit gastblog hoe je tarot in kan zetten in je leven, over haar spirituele pad en wat het voor haar betekent.

Over Danique en haar spirituele pad

Mijn naam is Danique. Naast mijn baan in de gehandicaptenzorg houd ik mij bezig met het leggen van tarotkaarten. Mijn liefde voor spiritualiteit begon in 2020. Om eerlijk te zijn kwam ik eigenlijk spontaan een spiritueel account tegen via social media, daarvoor had ik mij nooit verdiept in spiritualiteit. Niet bewust hoor, maar puur omdat het nooit op mijn pad was gekomen. Op dat spirituele account kon ik een kaartlezing boeken en ik dacht waarom niet, ik heb niks te verliezen. 

Ik ontving voor het eerst in mijn leven een tarotlezing en ik moet toegeven dat ik vanuit die lezing zoveel mooie en ook eerlijke inzichten heb gekregen. Vanaf dat moment was ik verkocht en verliefd op de tarotkaarten. Ik dacht bij mijzelf: dit wil ik ook leren, ik wil deze mooie inzichten ook kunnen geven aan anderen! Sindsdien ben ik mij steeds meer gaan ontwikkelen op het gebied van spiritualiteit. 

Ik ben een instagramaccount gestart genaamd @ditisdanique waarop ik pure en eerlijke verhalen / content deel over zelfliefde, edelstenen en de tarotkaarten, maar ook onderwerpen bespreek zoals rouwverwerking en stress. Via dit platform kun je ook een kaartlezing bij mij aanvragen. 

Wat zijn tarotkaarten? En hoe werkt het?

Na deze introductie zul je misschien denken, tarotkaarten… wat zijn dat precies en hoe werkt het? Dat leg ik je graag uit. Een tarotkaarten deck bestaat doorgaans uit 78 kaarten. Elke kaart heeft een diepgaande betekenis en is vormgegeven met een prachtige afbeelding. Het begrijpen en kunnen interpreteren van de kaarten kost tijd en energie, gelukkig zit er altijd een handleiding bij die je op weg kan helpen. Naast de handleiding gebruik ik mijn intuïtie om tot de juiste inzichten te komen.

Om antwoord te krijgen op een vraag of inzicht te krijgen in een specifieke situatie dien je de vraag op de juiste manier te stellen aan de kaarten. De kaarten kunnen namelijk niet op alles antwoord geven. Tarotkaarten kunnen niet de toekomst voorspellen, we creëren namelijk altijd onze eigen toekomst door de beslissingen die we juist wel of niet nemen. Hoe weet je dan zeker of je op de juiste weg bent? Of dat je de juiste beslissing maakt? Stel daarom open vragen, die beginnen met hoe, wat of waarom. Op deze manier krijg je vaak de beste inzichten. Een aantal vragen die je kunt stellen zijn: 

  • Hoe laat ik mijn dromen uitkomen?
  • Wat moet ik op dit moment horen op het gebied van de liefde?
  • Waarom ben ik bang om de controle te verliezen?

Vergeet niet dat tarotkaarten eerlijke inzichten zullen geven. Ze vertellen je niet altijd wat je zelf wilt horen. Dat vind ik persoonlijk het mooiste aan de tarot. Je openstellen voor de eerlijke waarheid en dit zien als een cadeautje. Sta jij open voor inzichten? Durf je je angsten en onzekerheden onder ogen te komen? En ben je op zoek naar een antwoord, bevestiging en/of motivatie? Dan kan tarot zomaar een aanvulling zijn voor jou. 

Waar begin je met tarotkaarten?

Mijn eerste kaartendeck is het Lichtziener tarot, de heldere kleuren en de manier van vormgeven sprak mij direct aan. Ik heb het kaartendeck als verjaardagscadeau gekregen en ik kan oprecht zeggen dat dit het mooiste cadeau ooit is geweest. Met deze kaarten heb ik zoveel andere mensen kunnen voorzien van inzichten, maar het heeft mij ook geholpen om mijn intuïtie te activeren en versterken. Met tarotkaarten kun je tot spirituele inzichten komen en bijdragen aan je eigen groeiproces. 

Heb ik je geïnspireerd om zelf een kaartendeck aan te schaffen? Kies dan niet zomaar een deck uit wat iedereen heeft, maar volg je gevoel. Het juiste kaartendeck kiest jou.. heel zweverig misschien, maar het is zo! Kies het kaartendeck wat jouw aandacht trekt, waar je je ogen niet vanaf kan houden en waarbij de afbeeldingen tot je spreken. Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen informeren over de magie van de tarotkaarten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds