fbpx

Wanneer je een laag zelfbeeld hebt, kan je nogal in een negatieve spiraal raken. Een laag zelfbeeld kan ontstaan door trauma, mishandeling (mentaal en fysiek) of door andere gebeurtenissen in het leven. Hierdoor kan je aan jezelf gaan twijfelen. In dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunt inzetten om je zelfvertrouwen te boosten. Allereerst zal ik je wat meer vertellen wat zelfvertrouwen is.

Zelfvertrouwen is een vorm van mindset. Waarin je de moed en ownership neemt over jouw leven. Je voelt je zeker van wat jij wilt en leeft volledig uit je hart en ziel. In de yogalessen en breathwork sessies besteden we veel aandacht aan het leven vanuit je hart. Zodat je dichter bij jouw essentie komt. Het gaat om voelen wat jij echt wilt in dit leven en hier volledig voor gaan staan. Met passie. Vertrouwen en Wilskracht.

Dit houdt ook in dat je door angsten heen mag gaan. Wanneer je altijd in je comfortzone blijft, zal er nooit iets veranderen. Wanneer je de moed neemt om jouw verlangens en passie te doorleven, dan ga je voelen dat je leeft. Dat jij jouw plek kan innemen.

Practices om zelfvertrouwen te boosten

Breathwork

Ademwerk is een krachtige methode om dichter bij jezelf te komen. Veel blokkades in het lichaam ontstaan door trauma, angsten, onzekerheid en blessures. Het vertrouwen om volledig in je lichaam te zijn is een eerste stap. Voelen wat er werkelijk in je leeft. Dit kan spannend zijn. Maar weet dat je er een sterker mens van wordt. Voor jezelf.
In het Online Breathe Better Programma ontdek je wat de kracht van ademwerk voor jou doet. Het boost je zelfvertrouwen.

Yoga

Yoga helpt je om fysiek en mentaal sterker te worden. Er zijn diverse vormen van yoga.

Yin Yoga is bijvoorbeeld een methode waarmee je meer rust in je lichaam vind. Houdingen worden 3 minuten aangehouden zodat het bindweefsel ruimte kan krijgen. Emoties als angsten, boosheid, verdriet en zorgen slaan we hier onbewust in op.

Je zult merken dat je naar mate je vaker een practice doet meer ruimte gaat ervaren in je lichaam en mind. Ook leert het je om meer compassie en zelfliefde naar jezelf te tonen. Hierdoor ervaar je meer zelfvertrouwen en rust.

Journalen / intenties zetten


Neem de tijd om te schrijven. Vanuit je hart. Wat voel je. Wat ervaar je? Wat zijn jouw verlangens? Schrijf het allemaal op. Als een soort braindump. Niets is gek. Schrijf hier vooral wat jij wilt en zet hier intenties voor.

Het zetten van intenties helpt om je doelen te bereiken en het volledig te doorvoelen. Schrijf het op en spreek het uit tegen iemand in jouw omgeving. Je mag best aangeven dat je er onzeker over bent. Maar probeer ook je ruimte hierin in te nemen. Jij mag er zijn.


Affirmaties


Zet dagelijks positieve affirmaties voor jezelf.

I am healthy
I choose love over fear
I choose to speak positively to my body
Today I choose to feel how special it is to feel alive
I deserve healthy relationships

Je kunt ook de app ‘I AM Affirmations‘ downloaden op je telefoon. Je ontvangt dan meermaals per dag een notification met een gezonde affirmatie. Dit is heel erg behulpzaam als je in een laag zelfbeeld blijft hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds