Wil je meer plezier in je leven ervaren? Je sensueel voelen en je seksualiteit een boost geven als vrouw? Verdiep je dan wat verder in het bekkengebied. Wanneer we vanuit de chakra’s kijken, bevindt zich het 2e chakra zo vlak onder de navel. Dit wordt ook wel de Swadhistana chakra of de sex chakra genoemd. Wanneer je blokkades ervaart in jezelf rond het gebied van seksualiteit en sensualiteit dan is het een prachtige manier om met de chakra leer te gaan werken. In dit artikel lees je meer over het boosten van je sensualiteit en seksualiteit door middel van de chakra’s.

Het tweede chakra wordt ook wel de Swadhistana Chakra, Sacrale of Sex Chakra genoemd en heeft de kleur oranje. In dit gebied vind je ook stimulatie voor flow en verbinding met jezelf. Practices voor deze chakra zijn super krachtig om de energie weer te laten stromen en je sensualiteit en seksualiteit te laten stralen. Speelsheid. Verbinding. Rust. It’s all connected.

Hierbij wat meer informatie over de Swadhistana Chakra:

Kleur: Oranje
Mantra: Vam
Element: Water
Essentiële olie: Orange (helpt om speelsheid, creativiteit en sensualiteit te ontwaken). In combinatie met de olie Believe ontstaat er echt magic!

Ik maak zelf gebruik van de oliën van young living tijdens mijn yoga practice, in de diffuser in huis en in de yoga en breathwork lessen.

Voeding: groenten met een oranje kleur
Lichaam: geslachtsorganen, vrouwelijkheid, baarmoeder, bekkengebied, nieren en blaas (water element).

Waar de Sacrale Chakra zich bevindt

De Sacrale Chakra versus Swadhistana chakra bevindt zich 4 vingers onder de navel. Zo rond het bekkengebied / baarmoeder gebied. Dit is waar leven mag groeien, waar sensualiteit, creativiteit en vrouwelijke gronding ontstaat. Wanneer jouw sacrale chakra in balans is, ervaar je tevredenheid in seksualiteit. Maar ook vooral vertrouwen en vitaliteit in je leven.

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, je emoties tot uiting kan brengen en vertrouwd op jouw onderbuik gevoel. Dan straal je dit ook uit naar anderen. Dit wordt ook wel moederkracht genoemd. Leven vanuit vertrouwen. Op het online learning platform staat ook een yoga les om de sacrale chakra weer in balans te brengen en creativiteit te stimuleren.

Journal practice

Als je kijkt naar het plezier dat je nu ervaart in je leven. Hoe is dat nu dan van een schaal van 1 op 10.

1 betekend weinig plezier.
10 betekend veel plezier.

Wat kan jij doen om het plezier in je leven weer aan te wakkeren? Waar werd jij als kind blij van? Wat geeft jou energie?

Maak hier naast de fysieke practice, kennis en voeding ook tijd voor. Dit is waar jouw sensualiteit en creativiteit ontstaat.

Hou je van dans? Ga dansen!
Hou je van hardlopen? Ga hardlopen!
Hou je van zingen? Ga zingen!

Doe het vol vertrouwen. Vanuit flow en verbinding. Het mag. Anytime!

Meer leren over de chakra’s?

In deze blog lees je meer over het chakra systeem. Wil je fysieke begeleiding? Dan is de online 7-weekse Chakra Balance Journey voor jou. In deze 7-weekse reis maak je kennis met vinyasa flow, yin, breathwork practices om de chakra’s weer terug in balans te brengen.