fbpx
Blog

Blokkade in je seksuele energie? Ontdek de kracht van chakra balans.

Wil je meer plezier in je leven ervaren? Je sensueel voelen en je seksualiteit een boost geven als vrouw? Verdiep je dan wat verder in het bekkengebied. Wanneer we vanuit de chakra’s kijken, bevindt zich het 2e chakra zo vlak onder de navel. Dit wordt ook wel de Swadhistana chakra of de sex chakra genoemd. Wanneer je een blokkade ervaart in jezelf rond het gebied van seksuele energie en sensualiteit, dan is het een prachtige manier om de chakraleer te gaan ontdekken. In dit artikel lees je meer over het boosten van je sensualiteit en seksualiteit door middel van de chakra’s.

Het tweede chakra wordt ook wel de Swadhistana Chakra, Sacrale of Sex Chakra genoemd en heeft de kleur oranje. In dit gebied vind je ook stimulatie voor flow en verbinding met jezelf. Practices voor deze chakra zijn super krachtig om de energie weer te laten stromen en je sensualiteit en seksualiteit te laten stralen. Speelsheid. Verbinding. Rust. It’s all connected.

Kenmerken Swadhistana Chakra

Kleur: Oranje
Mantra: Vam
Element: Water
Essentiële olie: Orange (helpt om speelsheid, creativiteit en sensualiteit te ontwaken). In combinatie met de olie Believe ontstaat er echt magic!

Ik maak zelf gebruik van de oliën van young living tijdens mijn yoga practice, in de diffuser in huis en in de yoga en breathwork lessen.

Voeding: groenten met een oranje kleur
Lichaam: geslachtsorganen, vrouwelijkheid, baarmoeder, bekkengebied, nieren en blaas (water element).

Waar de Sacrale Chakra en seksuele blokkade zich bevinden

De Sacrale Chakra versus Swadhistana chakra bevindt zich 4 vingers onder de navel. Zo rond het bekkengebied / baarmoeder gebied. Dit is waar leven mag groeien, waar sensualiteit, creativiteit en vrouwelijke gronding ontstaat. Wanneer jouw sacrale chakra in balans is, ervaar je tevredenheid in seksualiteit. Maar ook vooral vertrouwen en vitaliteit in je leven.

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, je emoties tot uiting kan brengen en vertrouwd op jouw onderbuik gevoel. Dan straal je dit ook uit naar anderen. Dit wordt ook wel moederkracht genoemd. Leven vanuit vertrouwen. Op het online learning platform staat ook een yoga les om de sacrale chakra weer in balans te brengen en creativiteit te stimuleren.

Journal practice om blokkade in je seksuele energie te helen:

Als je kijkt naar het plezier dat je nu ervaart in je leven. Hoe is dat nu dan van een schaal van 1 op 10.

1 betekend weinig plezier.
10 betekend veel plezier.

Wat kan jij doen om het plezier in je leven weer aan te wakkeren? Waar werd jij als kind blij van? Wat geeft jou energie?

Maak hier naast de fysieke practice, kennis en voeding ook tijd voor. Dit is waar jouw sensualiteit en creativiteit ontstaat.

Hou je van dans? Ga dansen!
Hou je van hardlopen? Ga hardlopen!
Hou je van zingen? Ga zingen!

Doe het vol vertrouwen. Vanuit flow en verbinding. Het mag. Anytime!

Meer leren over de chakra’s?

In deze blog lees je meer over het chakra systeem. Wil je fysieke begeleiding? Dan is de online 7-weekse Chakra Balance Journey voor jou. In deze 7-weekse reis maak je kennis met vinyasa flow, yin, breathwork practices om de chakra’s weer terug in balans te brengen.

1 Comment

  1. […] moment wordt een poort naar het goddelijke. Tantra leert ons om onze verlangens te omarmen. Onze sensualiteit te vieren. En de heiligheid van ons fysieke lichaam te eren. Hierdoor openen we onszelf voor een […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...