fbpx

Geeske Hogenhuis schrijft in haar boek ‘Dit is niet wie ik ben’ over wat depressies haar leerde. In deze boekreview deel ik mijn review over dit boek en welke lessen eruit te halen vallen. Dit is voor eenieder persoonlijk en het lezen van dit boek kan dan ook voor jou weer andere inzichten brengen. Laat mijn ervaring met dit boek jou inspireren.

Wat Depressie Geeske leerde over het leven

Dit boek gaat over wat een Depressie Geeske leerde, ze inspireert hiermee mensen op een boeiende manier om zelf op een eigen manier met hun depressie om te gaan. Door haar verhaal te vertellen op een manier vanuit kwetsbaarheid. Door te vertellen hoe ze het leven zag als jong meisje, leert ze de lezers dat je al op vroege leeftijd een aanleg kunt hebben voor depressie.

Het ‘Waarom Kind’

Geeske legt in haar boek uit dat ze als klein meisje veel vragen over het leven had. Ze werd hierdoor ook wel het Waarom Kind genoemd. Waarom leven we eigenlijk? En zo nog een heleboel Waarom vragen. Maar deze vraag ging werkelijk over het ‘nut’ van het leven. Er miste iets.

Ook in haar pubertijd ervaarde ze veel perikelen en vond het lastig om vriendschappen te sluiten of te onderhouden. Geeske zag het leven en vriendschappen erg zwart-wit. Dit maakte het leven lastig voor haar. Maar in haar boek laat ze ook doorschemeren dat ze door haar gevoeligheid ook gewoon heel goed kon aangeven wat ze wel en niet wilde.

Studiekeuze

Bij het kiezen van haar studie maakte haar vader het wat makkelijker door een suggestie te doen voor een taal studie ‘Frans’. Tijdens een semester aan de universiteit in Lille vond Geeske het lastig om daar te aarden en bracht haar perfectionisme ook aardig wat moeilijkheden voor haar mee. Toen ze naar huis wilde, werd ze niet erg gehoord door haar ouders.

Levensdoel als Leraar

In haar boek beschrijft ze dat ze na haar studie Frans haar levensdoel had gevonden tijdens haar studie om leraar te worden. Ze zag eindelijk weer wat lichtpuntes in haar leven. Toch kwamen hier ook weer moeilijkheden naar voren. Maar NLP bood haar wel de juiste ondersteuning tijdens haar stage. Ze voelde zich gehoord en gesteund.

Toch vond Geeske het lastig om de studenten onder haar ‘gezag’ te krijgen. Ze wilde helemaal niets leren was haar idee. Ze was moe en belandde in een burn-out. Ze meldde zich ziek en aan het einde van het schooljaar wilde ze ontslag nemen. Ze wilde vrij zijn.

Conclusie

Later in haar leven maakte ze steeds meer moeilijke momenten mee. In haar boek gaat ze hierop in. Ze verteld haar leven met veel passie en emotie. Een boek om te lezen als je wilt leren omgaan met klachten als Depressie.

Zo heeft Geeske in haar leven met Depressies vele ondersteuningsmanieren geprobeerd. En ze nodigt je dan ook uit om iets te kiezen wat past bij jouw situatie. Ben je benieuwd naar haar boek ‘Dit is niet wie ik ben‘? Je kunt het aanschaffen op bol.com.

Op Geeske haar website vind je meer informatie over Geeske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...