fbpx

Heb je last van een hoge bloeddruk en ben je op zoek naar een natuurlijke en ontspannende manier om dit te verminderen? Probeer dan eens Yin Yoga. Deze langzame en meditatieve vorm van yoga kan een effectieve en holistische benadering zijn om je bloeddruk te verlagen, terwijl je tegelijkertijd rust en ontspanning vindt. In dit blog lees je wat yin yoga is en hoe het je bloeddruk verlagen kan.

Wat is yin yoga en hoe kan het je bloeddruk verlagen?

Yin Yoga is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde. En richt zich op het stretchen van diepe bindweefsels zoals pezen, fascia en ligamenten. Door langere tijd in poses te blijven (meestal 3 tot 5 minuten). Krijgt het bindweefsel en de spieren ruimte. Dit komt doordat je dieper kan doordringen in je lichaam. Na een houding zul je merken dat je de spanning kan loslaten die opgeslagen is in je spieren en gewrichten.

Maar hoe kan Yin Yoga je bloeddruk verlagen? Ten eerste helpt deze vorm van yoga bij het verminderen van stress en angst. Twee belangrijke factoren die kunnen bijdragen aan hoge bloeddruk. De langzame en bewuste bewegingen in combinatie met de focus op ademhaling brengen je lichaam tot rust. En verminderen de activiteit van het zenuwstelsel. Dit resulteert in een kalmerend effect op het hele lichaam.

Energie stimulatie en blokkades opheffen

Daarnaast stimuleert Yin Yoga de circulatie van energie (ook wel chi of prana genoemd) door het lichaam. Door specifieke poses te beoefenen, zoals de hartopener pose, kan de energie beter doorstromen en eventuele blokkades opheffen die de bloeddruk kunnen verhogen.

Flexibiliteit en mobiliteit

Het beoefenen van Yin Yoga kan ook helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van je lichaam. Waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en je bloeddruk kan verlagen. Daarnaast kan het je bewustzijn vergroten over je lichaam en de signalen die het je geeft. Dit kan je helpen om beter voor jezelf te zorgen en tijdig te reageren op eventuele stress factoren.

Disclaimer: Het is belangrijk om te vermelden dat Yin Yoga geen vervanging is voor medische behandelingen of medicatie voor hoge bloeddruk. Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met het veranderen of toevoegen van nieuwe activiteiten aan je routine.

Yin Yoga proberen om je bloeddruk te verlagen

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van Yin Yoga om je bloeddruk te verlagen, dan kan je een van de yin yoga lessen op het learning platform volgen. Of de yin & fascia therapie cursus waarbij massage ballen als extra stimulans gebruikt worden. Ik heb in de afgelopen jaren vele individuen en docenten begeleid. Waaronder ook mensen met een te hoge bloeddruk. Regelmatig kreeg ik terug dat de bloeddruk gedaald was na verloop van tijd als men langere tijd yin yoga beoefende.

Conclusie yin yoga beoefenen om je bloeddruk te verlagen

Kortom, Yin Yoga kan een effectieve en ontspannende methode zijn om je bloeddruk te verlagen. Met behulp van langdurige poses, ademhalingstechnieken en focus op ontspanning, kun je zowel fysiek als mentaal voordelen ervaren. Dus waar wacht je nog op? Geef Yin Yoga een kans en geniet van de voordelen die het kan bieden voor je algehele gezondheid en welzijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds