Welkom bij dag 1 van de breathe better challenge!

Wist je dat 80% van de wereld niet goed weet hoe hij of zij moet ademen? Vandaag de dag zijn er enorm veel mensen die ademhalingsproblemen hebben. Door corona, door stress, door angst. Allerlei oorzaken waardoor het middenrif volledig gestagneerd is en vol zit met spanning. 


Vandaag mag jij bewust worden van jouw eigen ademritme.
 Vaak ben je in je hoofd met heel veel dingen tegelijk bezig. Je verplaatst de werkelijke aandacht vanuit je lichaam naar je mind. Deze overgang zorgt ervoor dat je het contact met je lichaam verliest en dus ook het ritme dat werkelijk in jou aanwezig is. Hierdoor raakt je adem van slag en krijg je vaak ook klachten als stress, paniekaanvallen, slecht slapen, frustratie, verdriet etc… 

Vandaag krijg je van mij een oefening om je bewust te worden van het ademritme dat nu in jou aanwezig is. Door heel bewust te voelen en ervaren wat er in je speelt kun je een begin maken naar verandering. 

Video

Bewustwording van het ademritme

 

Schrijfoefening

Neem na afloop van de video oefening een momentje voor jezelf om te schrijven en te reflecteren. Dit helpt je op een later moment om verschil te zien in het huidige moment en het verleden. De verbeteringen die je hebt gemaakt na een periode van oefenen met beter ademen.  

Hoe ervaar je jouw ademritme nu? Schrijf hierover. Wat merkte je op? Wat gebeurde er in je lichaam? Wat gebeurde er in je mind? 

Morgen gaan we verder met dag 2. Bewust worden van onderliggende patronen en de reactie daarvan op je body & mind. 

Lieve groet,
Joyce

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: