fbpx

Ademen is een natuurlijke handeling die we allemaal doen, maar wist je dat bewust ademen ook kan helpen om rust in je hoofd te creëren? In deze drukke en veeleisende wereld kan het een uitdaging zijn om even een moment van rust te vinden. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve manier om dit te bereiken – door je bewust te worden van je ademhaling.

De ademhaling is de verbinding tussen lichaam en geest

Je ademhaling is direct verbonden met je geest. Wanneer je gestrest of overweldigd bent, wordt je ademhaling vaak ondiep en oppervlakkig. Dit kan leiden tot een gevoel van angst, spanning en rusteloosheid. Maar wanneer je bewust en diep ademt, kan je de vicieuze cyclus doorbreken en innerlijke rust herstellen.

Bewust ademen met ademhalingstechnieken

Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door middel van ademhalingstechnieken zoals een diepe buikademhaling en langzame, gecontroleerde ademhaling. Bij diepe buikademhaling adem je in door je neus en vul je je buik met lucht, waardoor het als een ballon uitzet. Vervolgens adem je langzaam uit door je mond, waardoor alle spanning en negatieve energie wordt losgelaten. Door dit herhaaldelijk te doen, kan je jezelf kalmeren en rustigere gedachten oproepen.

4-7-8 ademhaling

Een andere effectieve ademhalingstechniek is de 4-7-8 ademhaling. Deze techniek houdt in dat je langzaam inademt door je neus, je adem inhoudt voor een telling van 7 en vervolgens langzaam uitademt door je mond voor een telling van 8. Het herhalen van deze cyclus helpt om stress te verminderen en Lichaam en geest in balans te brengen.

Bewust ademen en een rustige omgeving creëren

Naast het bewust ademen, kan ook het creëren van een rustige omgeving je helpen om tot rust te komen. Zoek een comfortabele plek waar je niet gestoord zult worden en zorg ervoor dat je jezelf kunt ontspannen. Je kunt ook zachte muziek, meditatiemuziek of rustgevende geluiden op de achtergrond afspelen om je te helpen ontspannen.

Integratie

Het integreren van bewuste ademhalingsoefeningen in je dagelijkse routine kan je leven positief beïnvloeden. Zo helpt het je om beter om te gaan met stress, angst en overweldigende gedachten. Het brengt je terug naar het hier-en-nu en geeft je de mogelijkheid om te ontspannen en tot rust te komen. In het Online Breathe Better Programma ontdek je oefeningen die je helpen om bewust te ademen.

Dus neem even een moment voor jezelf, haal diep adem en laat je gedachten tot rust komen. Ademen is de sleutel tot rust in je hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds