fbpx

Aan het einde van de zwangerschap zijn veel vrouwen het zat en willen ze niets liever dan hun baby ontmoeten. Er zijn diverse manieren die worden genoemd waarmee je zelf de bevalling op zou kunnen wekken. Waaronder drukpunten die helpen om je bevalling te opwekken. Neem je nu rust of kan je beter bewegen? In dit blog lees je meer over natuurlijke manieren die zelf de weeen opwekken.

Bevalling opwekken met voetmassage

Vanuit de Chinese geneeskunde kijken we naar de meridianen die gestimuleerd kunnen worden met drukpunten. Je kunt namelijk diverse drukpunten stimuleren om de bevalling op gang te brengen. De baby komt uiteraard pas als hij of zij er zelf klaar voor is. Belangrijk is ook dat je dit pas langzaam op gang brengt en niet eerder dan de uitgerekende datum echt pressie gaat uitoefenen. Maar de bevalling opwekken met voetmassage kan zeker een methode zijn.

Vanaf week 36 kun je langzaam beginnen met zachte massage van de drukpunten voor de voet om ontspanning te bieden aan de baarmoeder. Op de website van vrouwengeneeskunde lees je exact welke drukpunten voet je kunt stimuleren voor zelf opwekken van de bevalling. Overleg altijd met de verloskundige of een voetreflexoloog wat je het beste kunt doen. Voetmassage voor weeën opwekken kan een doel zijn. Maar je kunt het ook lekker ter ontspanning doen.

Je leest hier ook over de drukpunten die je kunt activeren voor natuurlijke pijnbestrijding. Fijn om deze te kennen voor tijdens de bevalling.

Weeën opwekken met seks

Met seks kun je ook zelf de weeën opwekken. Het kan ervoor zorgen dat je oxytocine aanmaakt. Daarnaast kan sperma helpen om de baarmoedermond te rijpen. Doe dit uiteraard alleen als je er zelf zin in hebt en alleen als je nog geen ontsluiting hebt. Anders kan het juist zorgen voor infecties.

Weeën opwekken met tepel stimulatie

Wanneer je je tepels stimuleert, komt er oxytocine vrij en dit stimuleert de weeën. Je kunt dus dagelijks je borsten masseren en de tepels stimuleren. Naast dat je tepel stimulatie doet, breng je zo door het masseren van je borsten ook de melkproductie alvast goed op gang.

Bewegen om weeën op te wekken

Bevalling opwekken met rust of bewegen? Het is niet wetenschappelijk bewezen dat bewegen zorgt voor het zelf opwekken van de bevalling. Uiteraard is het wel goed om in beweging te blijven. Dit zorgt ervoor dat je baby meer ruimte heeft om in het bekken te zakken en daarnaast zorgt het ook voor de nodige ontspanning voor jouzelf. Het is fysiek en mentaal beter voor je om in beweging te blijven.

Vrouwenmantel thee drinken vanaf de uitgerekende datum

Tijdens de zwangerschap mag vrouwenmantel thee niet gedronken worden. Net als frambozenblad thee. Dit zou een samentrekkende werking hebben op de baarmoeder. Vanaf de uitgerekende datum mag de thee gedronken worden. Overleg wel altijd met je verloskundige. Soms kan je vanaf week 37 al beginnen met het drinken van deze thee.

Shatavari – Queen of the herbs uit de ayurveda

Shatavari wordt ook wel ‘Queen of herbs’ genoemd en is ondersteunend aan de vrouwelijk cyclus. Dit kruid is afkomstig uit de ayurveda en kan toegevoegd worden aan smoothies, cacao, havermout, chia pudding.

Het heeft een ontstekingsremmende en versterkende werking op de eierstokken en de baarmoeder. Het poeder wordt toegepast bij onvruchtbaarheid, menstruatie en menopauze klachten. Tijdens de zwangerschap werkt het toniserend, na de zwangerschap bevordert het de melkvorming.

Gebruik de Feminine Blend van Awakenbynature ter ondersteuning van menstruatieklachten, overgangsklachten, om melkvorming te bevorderen tijdens en na je zwangerschap. Tijdens de zwangerschap werkt het toniserend. Raadpleeg altijd je verloskundige of arts voordat je begint met het gebruik hiervan.

Ontspanningsoefeningen om dieper in je lijf te zakken

Bevalling opwekken met rust of bewegen? Ik denk dat allebei goed is. Voel goed waar je behoefte aan hebt. Zorg dat je regelmatig ontspant. Doe ademhalingsoefeningen. Ga in bad of neem een warme douche. Oefen alvast met het proces van naar binnen keren. Zo kan je je goed voorbereiden op de bevalling zelf en zul je tijdens de bevalling ook profijt hebben van deze beoefening.

Deze diepe bekken ademhalingsoefening helpt je om rust in jezelf te vinden en beter te slapen. Als je zit te wachten op de bevalling, kan het zijn dat je slechter slaapt en onrust ervaart. Terwijl je juist nu nog energie wilt sparen en goed wilt slapen. Straks als je kleintje er is, heb je minder goede nachten. De oefening kan ook fijn zijn om tijdens de bevalling toe te passen.

Klaar voor de bevalling? Of heb je nog iets nodig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...