fbpx

Het voorjaar bloeit langzaam uit haar voegen. Deze periode nodigt uit voor een innerlijke schoonmaak. Door van binnen op te ruimen wat niet meer bij je past, maakt ruimte voor nieuw. Op alle vlakken in je leven. Persoonlijk, werk, financiën, relaties, scholing. Maar ook je huis en tuin. In deze blogs lees je tips die je kunnen helpen om deze innerlijke schoonmaak tot een succes te maken!

Het voorjaar is een periode van opruimen, schoonmaken en loslaten. Zo kan je fris weer aan nieuwe dingen beginnen. En ook weer nieuwe spullen toelaten in je leven. Of juist minder! Onderstaande tips gaan je helpen om je innerlijke huis een schoonmaak te geven.

Ademwerk

Ademwerk helpt je om emoties en stagnaties in het lichaam op te ruimen. Maar ook je gehele lichaam te voorzien van voldoende zuurstof en energie. Met het Online Breathe Better Programma geef je jezelf een letterlijke schoonmaak. Je ademt nieuwe energie in en laat oude energie en patronen los. Door middel van ademwerk, journal practices en meditaties.

Detox Yin Yoga

Yin Yoga is een fijne methode om spanningen en emoties die in het lichaam opgeslagen liggen los te laten. Houdingen worden drie tot vijf minuten aangehouden en geven ruimte in het lichaam tijdens het proces van loslaten. Het voorjaar is verbonden aan het hout element waarin de lever en galblaas meridianen centraal staan. Detoxende houdingen en lessen zijn daarom fijn om te doen.

Je kunt de detox yin yoga les bestellen en doen in je eigen tijd en ruimte. Of de Galblaas en lever meridiaan breath & yin les. Beide lessen helpen je om het oude los te laten en ruimte te maken voor nieuw!

Detoxen met sappen van Frecious

Sapvasten kan een fijne manier zijn om je innerlijke huis een schoonmaak te geven. Frecious heeft diverse programma’s die je kunt doen met vers gemaakte sappen die bevroren geleverd worden.

Met de code MINDEVENTS15 ontvang je 15,- korting. De code is geldig tot en met 30 april. Let op: de code enkel te verzilveren bij een losse bestelling. Indien je een abonnement wil, dan kan de code alleen voor de eerste levering verzilverd worden, dus bij het afsluiten van het abonnement.

Financiële en business schoonmaak

Zet op een rijtje welke abonnementen je allemaal hebt en welke je niet meer nodig hebt. Vaak kan je van de onnodige abonnementen juist die dingen doen voor jezelf waar je denkt dat je er geen geld voor hebt of je kunt het opsparen voor een ander mooi doel. Maak een helder overzicht van de vaste en flexibele kosten en inkomsten die je hebt. Dit geeft ruimte in je hoofd en ruimte in je portemonnee.

Vind je dit lastig om zelf te doen voor je bedrijf bijvoorbeeld? En heb je wat guidance nodig in het schoonmaken en helder neerzetten van je doelen? Boek dan eens een Holistic Dreamer Business Boost.

Ruim je huis, administratie en kasten op

Ligt er van alles in huis waar je eigenlijk niets mee doet? Tijd om het op te ruimen. Spullen die je een jaar niet hebt aangeraakt kan je weggeven. Je administratie kan je netjes opbergen. En je kasten kan je uitruimen. Wat trek je niet meer aan? Zet het op Vinted of breng het naar de kringloop.

Schoonmaak op het gebied van relaties

Het kan lastig zijn om afscheid te nemen van mensen die je liefhebt. Maar soms zijn er fases in je leven dat je afscheid moet nemen of dat er een fase is waar sommige vriendschappen niet op aansluiten. Daar is niets ergs aan. Dat is heel normaal. Het kan zijn dat je elkaar op een latere fase in je leven weer treft. Blijf daar voor open staan.

In het value journaling werkboek kan je de Bulls-eye invullen die je inzicht geeft op welke positie elk onderdeel van je leven staat in de cirkel.

Zelfontwikkeling

Waar sta je op dit moment in je leven op het gebied van zelfontwikkeling? Wil je je nog ergens in scholen? Of heb je onafgemaakte cursussen liggen? Kijk dan of je die eerst af kunt maken voordat je aan iets nieuws begint. Dat geeft je vaak ook weer een goed gevoel om rond deze periode af te maken waar je mee gestart was of het op te ruimen.

Ben je op dit moment op zoek naar een cursus over zelfontwikkeling, lichaamswerk en bewustzijn? Kijk dan eens op het learning platform van Mind Events Factory. Hier vind je diverse cursussen, lessen en programma’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds