fbpx

De kracht van herhaling in een daily / weekly routine zorgt ervoor dat je houdingen beter kunt uitvoeren. Tijdens meditaties wordt je na verloop van tijd steeds rustiger in jezelf en je kunt makkelijker terugkeren naar je ademhaling en de stilte in jezelf. Ook later door de dagen heen heeft dit zo zijn effect op jouw lichaam en mind. En hoe je reageert op de wereld om je heen.

Routine

Fysiek en mentaal gaat je lichaam wennen aan deze routine. Je lichaam wordt sterker. Mentaal kun je meer aan. Het wordt jouw nieuwe gewoonte.

Daarom is het zo belangrijk om je routine voort te zetten. Tijdens mijn vakanties en naast het lesgeven houd ik aandacht voor mijn eigen daily practice (ochtend meditatie, yoga practice én yoga nidra of ademwerk voor het slapen). Ik laat dit niet los, omdat ik weet welke balans me dit geeft. 

Dit zijn momenten die ik buiten het lesgeven om altijd nog doe. Keeping your own practice en routine is zo ontzettend belangrijk. Lesgeven is voor mij begeleiden, ruimte geven aan de mensen in de les. Maar mijn eigen practice is het aller belangrijkste voor mij. Voor jou wellicht de wekelijkse les of een andere dagelijkse routine? Of wellicht heb je deze helemaal niet?

In deze blog wil ik je dan ook aanmoedigen om je daily / weekly routine te blijven volgen. Bij ons in de wekelijkse lessen of wellicht je eigen practice. 1 ding hebben we sowieso allemaal gemeen. En dat is de kracht van herhaling. Herhaling in je daily / weekly routines. Dat maakt waar transformatie ontstaat. 

Alternatieven en no excuses

Alternatieven zijn er altijd. Voor iedere houding. Een blessure is dus vaak ook geen excuus om weg te blijven, maar juist te komen en daar ruimte aan te geven. Acceptatie dat we een andere houding doen dan de rest van de groep is hierin ook belangrijk. Iedere persoon is anders, heeft een andere lichaamsstructuur en zijn / haar eigen behoeftes. Hier spelen wij op in. Zijn wij als docenten aanwezig voor begeleiding.

Het is ook het makkelijkste om de dingen die jou je goed laten voelen te skippen, maar neem even een momentje. Wat brengt het je als je wel die routine aanbrengt in je leven? Dat je wel de tijd neemt voor jezelf? Breng de aandacht weer even terug naar jezelf. Wat heb jij nodig?

Ook als je het even niet voelt om te yoga’en of te sporten omdat je minder lekker in je vel zit, volg dan juist een les, een meditatie, ga sporten. Of ga naar buiten. Je zult merken dat je je daarna veel beter voelt.

Transformatie proces

Voor mij heeft een daily practice integreren zoveel betekend in het herstel van fysieke en mentale klachten. Iedere week ging ik braaf naar de lessen toe. Omdat ik voelde dat het mij wat bracht. Het is zo ontzettend waardevol geweest om deze verandering in mijn leven te maken. En ook ik dacht eerst, ”moet dit nou”. Maar ik voelde het. Ik ervaarde de positieve effecten van de kracht van herhaling. Een werkelijk transformatie proces waarin je kiest voor dat het ook anders kan.

Het houdt ook in dat je soms NEE moet zeggen tegen anderen. Maar daarmee zeg je JA tegen jezelf! En dat is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven. De tijd die je met jezelf door brengt is de meest waardevolle tijd van je leven.

Wil jij starten met een daily / weekly routine? Volg dan een keer een van onze wekelijkse lessen of volg een van de online cursussen waarin je een diepe transformatie ondergaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...


Ontvang mijn e-book 'Ontspan je Nervus Vagus met Yin & Fascia Therapie voor €17,-

E-book

This will close in 0 seconds