fbpx

Heb je een vol hoofd? Door stress, zorgen of angsten? Dan is het goed om daar aandacht aan te besteden. Het is belangrijk om te relativeren en je hoofd leeg te maken. Een vol hoofd neemt immers niks meer op. In dit blog lees je hoe je je hoofd leeg maakt. Welke tools daarbij helpen en direct tips om meer rust te ervaren.

Ga de natuur in!

De natuur staat erom bekend dat het je helpt om weer terug bij jezelf te komen. Meer in het moment en in rust. De natuur heeft haar ritmes en wij als mens zijn ook onlosmakelijk verbonden aan deze ritmes. Wanneer we ons natuurlijke ritme kwijtraken door drukte op het werk, familieomstandigheden, trauma en stress, kan het zijn dat je hoofd vol raakt. Juist dan is de natuur heel helend!

Tijdens het Elemental Yin Yoga & Fascia Therapie Retreat word je letterlijk de natuur in getrokken. Een helende week om je hoofd leeg te maken en meer te verbinden met je lichaam.

Ademwerk doen om een vol hoofd leeg te maken

Ademwerk is een verzamelnaam voor ademhalingstechnieken die je helpt om je lichaam en geest meer te ontspannen. Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen om ademwerk te beoefenen. Bewust ademhalen haalt je uit je hoofd meer in je lijf. Wanneer je veel in je hoofd zit, kan het zijn dat je oppervlakkig ademhaalt. Je voelt je gespannen en gehaast. En je voelt vaak ook veel spanning in je lijf. Ademwerk helpt om deze spanning en onrust weg te nemen. Je verbind weer met je eigen natuurlijke ritme.

In de gratis 3-daagse breathe better challenge ontdek je oefeningen die je gelijk al kunnen helpen.

Vol hoofd? Schrijf ‘m leeg!

Dagelijks journalen kan je helpen om je hoofd leeg te maken. Begin je dag door te schrijven vanuit je hart. Zonder te bedenken wat je allemaal zou ‘moeten’ schrijven. Echt puur vanuit vrijheid. Zonder na te denken wat iemand ervan zou vinden. Ook je eigen inner critic kan je even aan de kant zetten. Je kunt dit ook ‘s avonds doen voor het slapen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...