fbpx
Blog Body Spiritualiteit

Sacraal chakra uit balans? Met deze oefeningen laat je je vrouwelijke energie weer stromen!

Het sacraal chakra, ook wel het tweede chakra genoemd, of de Swadhistana chakra. Deze chakra bevindt zich onder de navel en staat bekend om de verbinding met emoties, creativiteit, seksualiteit en plezier. Als het sacraal chakra uit balans is, kan dit leiden tot verschillende fysieke, emotionele en spirituele symptomen.

Symptomen van een uit balans zijnde sacraal chakra:

 1. Gebrek aan creativiteit en inspiratie
 2. Verminderde seksuele interesse of problemen met seksuele functie
 3. Emotionele instabiliteit, stemmingswisselingen en overgevoeligheid
 4. Problemen met het uiten van emoties en het aangaan van emotionele verbindingen
 5. Problemen met het vinden van plezier en genieten van het leven
 6. Fysieke symptomen zoals pijn in de onderrug, blaas of nieren, problemen met de spijsvertering en menstruatieproblemen bij vrouwen.

Tips om het sacrale chakra weer in balans brengen:

Om je sacrale chakra weer in balans te brengen, zijn er verschillende technieken die kunnen helpen, zoals:

 1. Yoga en andere lichaamsbeweging die gericht zijn op het openen van het bekkengebied. Deze Sacral / Swadhistana Chakra les helpt je hierbij.
 2. Meditatie en ademhalingsoefeningen die gericht zijn op het loslaten van negatieve emoties en het vergroten van het gevoel van welzijn
 3. Creatieve activiteiten zoals schilderen, schrijven of dansen om de creatieve energie te stimuleren
 4. Het eten van voedingsmiddelen die het tweede chakra ondersteunen, zoals zoete aardappelen, pompoen, wortels, sinaasappels en mango’s
 5. Het gebruik van etherische oliën zoals sandelhout, ylang-ylang en jasmijn om de zintuigen te stimuleren en de creatieve energie te versterken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het in balans brengen van het sacraal chakra een proces is en dat het tijd en toewijding vergt. Het kan helpen om lessen op regelmatige basis te volgen. Door in overgave te zijn bij een docent, kan je na verloop van tijd meer balans en rust ervaren in het sacraal chakra.

Je kunt ook werken aan meer balans in jouw gehele chakra systeem middels de 7-weekse chakra balance journey. In dit programma volg je elke week een les, meditaties en tips betreft yin yoga, ademwerk, flow yoga en voeding om jouw chakra systeem weer in balans te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like...